понедељак, 6 маја, 2024
vesti online

BEOGRAĐANI, ČUVAJTE SE PREVARE! Na automobilima osvanule lažne kazne za parking

Javno komunalno preduzeće Parking servis upozorilo je građane na lažne naloge za neplaćeni parking, u iznosu od 1.000 dinara, koji su postavljeni na automobilima u Beogradu. Dodaje se da na lažnim nalozima piše “Kazna za neplaćen parking” i naveden je iznos drugačiji od onog koji naplaćuje Parking servis.

 

JKP Parking servis najavilo je podnošenje krivične prijave protiv NN lica, koje je štampalo i na automobilima u Beogradu ostavilo lažne naloge za plaćanje dnevnih parking karata sa cenom od 1.000 dinara i računom koji ne pripada Parking servisu.

 

FOTO: MUP SRBIJE

 

“Upozoravamo građane da će lažni nalog prepoznati po tome što na njemu piše “Kazna za neplaćen parking”, dok su na isečku koji pripada Parking servisu ispisani: broj naloga, registracija, marka vozila, adresa, parking zona, datum i vreme izdavanja naloga, broj kontrolora, kao i iznos za plaćanje. Takođe, lažni nalog građani mogu da prepoznaju i po pogrešnom iznosu za plaćanje. Cena dnevne parking karte u plavoj zoni, gde su uočeni falsifikovani nalozi je 720 dinara, dok je cena u prvoj, drugoj i trećoj zoni 1.870 dinara. Parking servis ne izdaje dnevne karte po ceni od 1000 dinara”, navodi se u saopštenju ovog komunalnog preduzeća.

 

Dodaje se da na nalogu Parking servisa nije ispisano da se vozilo “nalazilo na parking prostoru bez plaćenog parking mesta”, već samo da se uplatom u roku od osam dana ostvaruje pravo na popust.(Kurir)