Anino "izvonjonjo" u Bačkoj Palanci 1Foto: Radenko Topalović

Ana Brnabić ima tu malu manu da često ne zna da l’ je pošla il je došla, još jedna mala mana joj je što često ne zna ni gde je pošla ni gde je došla, a to su onomad prvi primetili građani Jakova, za koje je Ana najpre mislila da je Surčin, ali kada su je sami građani ispravili, pozdravila je građane Jarkova.

Snimak njene posete tu prestaje, mada postoji mogućnost da je posle Jarkova, u Jakovu, pozdravila i građane Žarkova. A Žarkovo je mesto koje je, prema urbanoj legendi, osnovao neki Žarko, koga su zvali Vo, što nema nikakve veze sa Anom Brnabić.

Mada je čak i Žarko Vo verovatno znao šta je Surčin, šta Jakovo, šta Jarkovo a šta Žarkovo.

Od tada Ana Brnabić sve češće ide u tajne posete, bez organizovano dovedene publike, jer dok ona objasni čak i organizovano dovedenoj publici gde je došla, tačnije – dok oni to objasne njoj – prođe pola posete.

I zaboravi se razlog posete, a sve posete, po logici, imaju neki razlog. Sem naravno poseta Ane Brnabić.

 

Tako da je Ana Brnabić pre neki dan išla u konspirativnu posetu Bačkoj Palanci.

U Bačkoj Palanci su je u tajnoj poseti tajno dočekali samo probrani opštinski naprednjaci, koje već danima hoće da lemaju motkama besni građani Bačke Palanke zbog pogibije jednog dečka i njegovog dede.

Obojica su poginula od strujnog udara jer opštinska SNS vlast ni posle 27 poziva nije uklonila strujne kablove koje je pokidalo nevreme.

I pošto je poseta bila tajna, možemo se uzdati samo u tajni transkript njene posete koji smo slučajno dobili od našeg anonimnog izvora.

ANA BRNABIĆ (stiže u Bačku Palanku sa tužnom facom): Dobar dan, dragi naprednjaci Smederevske Palanke!

BAČKI NAPREDNJACI (šapuću): Gospođo Brnabić, ovo nije Smederevska…

ANA BRNABIĆ: Okej… Izvinjonjo. Dobar dan, dragi naprednjaci Nesmederevske Palanke…

BAČKI NAPREDNJACI: Ali, gospođo Brnabić, ovo je Bačka Palanka!

ANA BRNABIĆ: Aha, izvinjonjo, sad ću da se ispravim. Pozdrav, dragi naprednjaci Jebačke palanke…

BAČKI NAPREDNJACI: Jao, gospođo Brnabić, nije tako. U pitanju je Bačka Palanka.

ANA BRNABIĆ: Pa to sam i rekla!

BAČKI NAPREDNJACI: Pa niste to rekli. Rekli ste Jebačka Palanka! A ovo je Bačka Palanka.

ANA BRNABIĆ: Pa i vi ste rekli: Ovo Jebačka palanka!?

BAČKI NAPREDNJACI: Znači, odvojite JE od BAČKA PALANKA!

ANA BRNABIĆ: U redu! Pozdravljam vas, dragi naprednjaci Je Bačke Palanke! Eto, sad sam odvojila JE od BAČKA!

BAČKI NAPREDNJACI: Auuhhh! Ajmo ispočetka…

I posle 27 ispravljanja Ane Brnabić, ona je naposletku pravilno izgovorila Bačka Palanka i postala potpuno svesna gde se trenutno nalazi.

Te je nakon posete premijerkin kabinet izdao saopštenje u kome stoji: „Predsednica Vlade Ana Brnabić obišla je Bačku Palanku i tamo u srdačnom razgovoru sa građanima saznala da Bačka Palanka nije Smederevska Palanka, da Bačka Palanka nije Nesmederevska Palanka, da Bačka Palanka nije Jebačka Palanka, kao i da Bačka Palanka nije Je Bačka Palanka. Ljubazni domaćini su je iz samo 27 pokušaja naučili kako se kaže Bačka Palanka, što je trenutno najveći problem Bačke Palanke koji je predsednica Vlade iz 27 puta, za samo 27 minuta savladala, te tako rešila sve probleme građana Bačke Palanke. Premijerka je građanima Bačke Palanke uputila i jedno veliko ‘Izvinjonjo’ zbog početnog pogrešnog izgovora imena njihovog mesta.“

 

Ovako bi mogao izgledati izveštaj o poseti Ane Brnabić Bačkoj Palanci, gde su dva života izgubljena zbog nemara opštinske vlasti, pošto je premijerka, posle posete, probranim novinarima objasnila da su protesti u tom gradu politički, ili u prevodu: opozicija Bačke Palanke hoće da sruši legalno izabranu vlast koja ni posle 27 poziva građana nije uklonila strujne kablove, tako da opozicija može da protestuje i 127 dana, opštinska vlast ne pada ni na kakve ultimatume – ni kad je 27 puta pozovu da ukloni kablove, ni kad je 127 puta pozovu da podnese ostavku.

I kao što je opštinska vlast na 27 poziva građana da uklone opasne kablove od kojih su poginula dva čoveka odgovarala tradicionalnim naprednjačkim odgovorom „Ma ko ga j…“, tako je i premijerka građanima koji protestuju u Bačkoj Palanci odgovorila tradicionalnim premijerskim pozdravom „Ma ko vas j…“

Te nije isključeno da se Bačka Palanka blagodareći naprednjacima i premijerki stvarno jednog dana nazove onako, kako je premijerka prvobitno mislila, sa JE.

Do tada jedino veliko „Izvinjonjo“.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari