недеља, 5 маја, 2024
vesti online

ŽIVOTNO OSIGURANJE NAJPOVOLJNIJE,NAJSIGURNIJE U SRBIJI O695497340

OPET PADA Srednji kurs 122,7 dinara za evro

Blic
Dinar je oslabio prema evru 0,2 odsto i zvanični kurs iznosi 122,6735 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS). Nacionalna valuta prema zajedničkoj valuti evrozone vredi 0,4 odsto manje nego pre mesec dana i 5,8 odsto manje nego godinu dana ranije. Najveća vrednost dinara ove godine… »

Gašić: Izvinjavam se majoru Heleni

Večernje novosti
pre 6 sati
U rešenju o penzionisanju oficira M. V. navod „da narušava ugled Vojske Srbije” je administrativna greška, objašnjava ministar odbrane Bratislav Gašić. SLUČAJ TRANSRODNE OSOBE U VS. POVERENICA za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić pokrenula je postupak utvrđivanja diskriminacije transrodne… »

Partijsko kadriranje u školskim upravama

Danas
pre 10 sati
Može li ministar prosvete da promeni praksu prethodnika. Beograd – Načelnici školskih uprava, kao i prosvetna inspekcija su „crne rupe“ u prosvetnom sistemu. Ako ministar prosvete Srđan Verbić uspe da na mesta načelnika školskih uprava dovede najstručnije ljude, on bi po tom dobru ostao upamćen…. »

Akcija u Belgiji: Ubijena dva ekstremista, jedan ranjen

Vesti online
pre 9 sati
Savezno belgijsko tužilastvo saopštilo je da su u antiterorističkoj operaciji u gradu Vervijeu ubijena dvojica islamskih terorista a da je jedan ranjen i uhapšen. Belgijski mediji ranije su javili da je u akciji policije ubijeno troje terorista. Namera terorista je bila da napadnu vatrenim oružjem… »

Stupio na snagu sporazum Srbije i Vatikana o obrazovanju

Blic pre 7 sati

Rimokatolička crkva ubuduće će u Srbiji moći da osniva i vodi sopstvene škole i visokoškolske ustanove, pošto je sporazum kojim je to pitanje regulisano stupio na snagu nakon što su ga ratifikovale obe ugovorne strane, saopštio je danas… »

GAŠIĆ: Sramota me poteza zaštitnika građana / JANKOVIĆ: Zna što ga je sramota, i to je dobro

Danas pre 10 sati

Ministar odbrane i ombudsman za Danas povodom najnovijih dešavanja u vezi sa prebijanjem Andreja Vučića tokom Parade ponosa. Beograd – Sramota me je da komentarišem poteze Saše Jankovića, kratko je rekao za Danas ministar odbrane Bratislav… »

Mihajlovićeva: Neko mi namešta

RTS pre 7 sati

RTS: Mihajlovićeva: Neko mi namešta

Potpredsednica Vlade Srbije i SNS-a Zorana Mihajlović demantovala je da ima ambicije da se kandiduje za predsednika Srbije na sledećim izborima izjavila da joj neko to „namerno namešta“. „Svašta. Iskreno, smeta mi i krivo mi je. Nikad o… »

Stanislava Pak odgovara Zorani Mihajlović

Blic pre 10 sati

Savetnica predsednika Srbije Tomislava Nikolića Stanislava Pak izjavila je večeras da bi neko trebalo da kaže ministarski Zorani Mihajlović da je kampanja tabloida protiv predsednika, u kojoj učestvuje, bazirana na najperfidnijim lažima i… »

Katanac za naš „Južni tok“

Večernje novosti pre 10 sati

Kompanija “Gasprom” i definitivno odustaje od izgradnje međunarodnog gasovoda kroz našu zemlju. RUSI i zvanično odustaju od izgradnje gasovoda u našoj zemlji. Kako su „Novostima“ rekli u „Gaspromu“, na preduzeće „Južni tok Srbija“ će biti… »

Knežević: Kupujem „Juhor“. Delta“: Ne prodajemo

Blic pre 10 sati

Kompanija “Knez agrar” intenzivno pregovara sa “Delta holdingom” o kupovini jagodinskog “Juhora”, tvrdi za “Blic” vlasnik te kompanije Srđan Knežević. Posle otvaranja najsavremeniju farme za proizvodnju svinja u Inđiji, u koju je uloženo… »

Dve bombe rezervista Barselone slomile Elče, a onda su ga još dva gola dokusurila! (VIDEO)

Telegraf pre 6 sati

Ukupnim rezultatom 9:0 katalonski klub je prošao u četvrtfinale Kupa kralja. Ukupnim rezultatom 9:0 katalonski klub je prošao u četvrtfinale Kupa kralja Foto: AP/Tanjug Fudbaleri Barselone plasirali su se u četvrtfinale španskog Kupa… »

Predsednik Galatasaraja uoči dolaska u Beograd: Evroliga nije preduzela sve neophodne mere, neutralni teren bio bolja opcija

Večernje novosti pre 9 sati

Najopasnija stvar je ono što zovemo psihologija gomile. Mislim da ćemo to videti na utakmici, jer se tako nešto ne može zaustaviti – kaže prvi čovek istanbulskog sportskog društva. DA se samo Galatasaraj pitao, oba meča top 16 faze sa… »

Jermenija: U neredima 14 povređenih

Večernje novosti pre 5 sati

U sukobima policije i demonstranata ispred ruskog konzulata u jermenskom gradu Gjumri, povređeno je najmanje 14 ljudi. Povod za protest je stradanje šestočlane porodice, čije je članove pobio jedan ruski vojnik. Najmanje 14 ljudi, među… »

SZO optimistična zbog usporenog širenja ebole

Blic pre 6 sati

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je izrazila optimizam nakon što novi podaci pokazuju da su sve tri zemlje koje su najteže pogođene epidemijom ebole registrovale ove sedmice rekordno mali broj novih slučajeva u periodu od više… »

Austrija izručuje Safeta Kalića Nemačkoj

Blic pre 9 sati

Ministarstvo pravde Austrije donelo je odluku da crnogorski narkodiler Safet Kalić bude izručen Nemačkoj, koja ga potražuje zbog trgovine drogom, saopšteno je iz Saveznog suda u Beču. Za sada nije poznato kada će Kalić biti izručen,… »

NEUTEŠNI OTAC Ćerka mu poginula pet godina posle sina

Blic pre 56 minuta

Marija Jovićić (16), učenica Srednje škole “Sveti Sava”, izgubila je život u udesu na prilazu Somboru. Saobraćajna nesreća se dogodila u sredu rano ujutru kada je “smart” sleteo s puta i udario u stub. Marijina smrt skrhala je njenog… »