петак, 17 маја, 2024
vesti online

Završen četrnaesti Protest protiv diktature

Građani su se i večeras okupili, 14. put za redom, na „Protestu protiv diktature“, bez obzira na loše vremenske prilike i obeležavanje Uskrsa.

Piše: A. Popović – N. Kovačević

Beograd 16. april 2017. 20:10

Završen četrnaesti Protest protiv diktature (VIDEO)

Početak protesta obeležen je u duhu praznika, pa se nekoliko učesnika kuckalo jajima, a izdvojili su se transparenti u obliku jajeta na kome piše „mućak“ i onaj sa natpisom „Vaskrsni Srbijo“.
Jedna od učesnica objašnjava da je prvi odraz današnje Srbije, dok drugi treba da predstavlja našu budućnost.

Ipak, proslavljanje praznika odrazilo se na masovnost protesta pa se okupilo tek oko stotinak ljudi, ali oni su tu da pokažu da će insistirati na definisanim ciljevima protesta. Kako kaže jedna od prisutnih – „nije važno koliko nas je, važno je da smo tu i da nećemo odustati“.

Čini se da niko nije očekivao da će se protest i danas  održati, pa je došlo do male pometnje u saobraćaju kada su demonstranti sišli sa platoa ispred Skupštine i krenuli na ulicu.
Spontano i na licu mesta, prostim glasanjem dogovorena je nova trasa protesta – demonstranti su se kretali od Skupštine, preko Trga republike Vasinom ulicom do Studentskog trga i Kalemegdana. Povratak je bio Knez Mihailovom ulicom do Terazija.

Jedna od učesnica izrazila je oduševljenje ovim predlogom rekavši da će tako skupiti više ljudi. Neki su ipak negodovali zato što „Vladu nismo dugo obilazili“.

– (Danas)