субота, 27 априла, 2024
vesti online

Vesti dana »

B92: Obama: Ruska intervencija jača Islamsku državu

Obama: Ruski vazdušni napadi će samo ojačati Islamsku državu

Blic
pre 6 sati
Američki predsednik Barak Obama izjavio je danas da će vazdušni napadi ruske vojske na islamiste u Siriji oterati umerene pobunjenike u skloništa i ojačati Islamsku državu, prenosi BBC. Barak Obama se ne slaže sa stavom Rusije da su svi naoružani protivnici sirijskog predsednika Bašara al Asada… »

Uragan Hoakin kod Bahama, nestao teretnjak sa 33 člana posade

Novi magazin
pre 7 sati
U naletu uragana Hoakin, nedaleko od Bahamskih ostrva, nastao je veliki teretni brod s 33 člana posade, saopštila je danas američka obalska straža. Brod dugačak 220 metara, pod američkom zastavom, plovio je iz Džeksonvila (Florida) ka San Huanu (Portoriko) s 31 Amerikancem članom posade i dva… »

Advokat: Savčenkovoj preti kazna od 20 godina zatvora

Blic
pre 5 sati
Ukrajinka Nadežda Nađa Savčenko, žena pilot uhapšena zbog navodne umešanosti u ubistvo dvojice ruskih novinara, mogla bi da bude osuđena i na 20 godina zatvora, rekao je njen advokat, koji je slučaj nazvao „političkom igrom“. Advokat Mark Feinguin, rekao je u petak i da očekuje da će presuda… »

Putin i Oland zadovoljni kako je rešen problem oko Mistrala

Novi magazin
pre 7 sati
Predsednici Rusjie i Francuske Vladimir Putin i Fransoa Oland složili su se da je rešenje za nosače helikoptera „Mistral“ postignuto u interesu obe strane, izjavio je danas pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov. „Predsednici su izrazili zadovoljstvo oko sporazuma u vezi sa problemom… »

Normandijska četvorka o Ukrajini: Šta se sprema u Donbasu?

Vesti online pre 6 sati

RTS: Povlačenje lakog naoružanja u Ukrajini u subotu, izbori odloženi

Predsednik Ukrajine Petro Poršenko izjavio je da oseća „oprezan optimizam“ nakon razgovora sa liderima Rusije, Francuske i Nemačke u Parizu o mirovnom prerocesu u Ukrajini, javio je Interfax Ukrajina. – Osećam oprezan optimizam povodom… »

KORAK DO IZBORA „Kampanja će biti prljavija nego sve do sada“

Blic pre 8 sati

Srbija je posle najnovije špijunske afere na korak do raspisivanja vanrednih izbora, potvrdio je premijer Aleksandar Vučić. – Mnogo je razloga za parlamentarne izbore, a među njima su trenutna atmosfera koja se može osetiti u javnosti,… »

Sunčano i toplije, do 24 stepena

RTV pre 5 sati

RTV: Sunčano i toplije, do 24 stepena

BEOGRAD – U Srbiji će jutro biti sveže i mestimično maglovito, tokom dana pretežno sunčano i toplije, saopštio je Hidromteorološki zavod Srbije.Posle podne na zapadu i jugozapadu, a tokom noći i u ostalim krajevima, doći će do prolaznog… »

Vremeplov: Nastala Kraljevina Jugoslavija

RTV pre 4 sata

B92: Na današnji dan, 3. oktobar

BEOGRAD – Na daanšnji dana 1929. godibne ime države Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca promenjeno je u Kraljevina Jugoslavija. Danas je subota, 3. oktobar, 276. dan 2015. Do kraja godine ima 89 dana. 1226 – Umro je Franja Asiški,… »

NBS: Zabluda je da registar ugrožava štednju

Blic pre 7 sati

Novoformirani Jedinstveni registar računa ne ugrožava štednju, poručuju iz Narodne banke Srbije, dodajući da je mogućnost da izvršitelj naplati dug iz štednje postojala i ranije, a novo je samo to da su sada podaci o računima dužnika… »

NEZGODNA PITANJA ZA GRADONAČELNIKA Siniša Mali: Zašto branim Beograd na vodi

Blic pre 7 sati

– Ko i dalje ne veruje, neka prošeta Savskom promenadom. Neka se uveri kako napreduju radovi. Kao što smo dali obećanje da ćemo ga započeti, tako ćemo ovaj projekat i završiti. A, verujte, lakše je početi nego završiti. Tim rečima… »

Neiskustvo koštalo Partizan, Metalac konačno prekinuo seriju poraza

Večernje novosti pre 4 sata

Izabranici Petra Božića su „pokazali zube“ na startu regionalnog takmičenja, ali su u neizsvenoj završnici poraženi u Valjevu – 67:64. NEISKUSTVO se grubo poigralo sa Partizanom, čiji mladi tim je samo 1.8 sekundi delilo od prve pobede u… »

Koka-Kola traži da Blater odmah ode sa čela FIFA

Sportske.net pre 5 sati

Kompanija Koka-Kola postala je prvi sponzor FIFA koji je zatražio od predsednika Svetske fudbalske federacije da momentalno ode sa te funkcije. Intervencija proizvođača bezalkoholnih pića i jedne od najvećih svetskih kompanija usledila je… »

Orban „udario“ na Milanovića

Vesti online pre 7 sati

Mađarski premijer Viktor Orban kritikovao je svog hrvatskog kolegu Zorana Milanovića da je član globalne levičarske organizacije i da mu je posao da „napada“ Mađarsku. Orban je izjavio da stranke u Socijalističkoj internacionali, čiji je… »

Ban: SAD da preduzmu nešto da smanje broj masovnih ubistava

Blic pre 8 sati

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun, pozvao je danas Sjedinjene Američke Države da preduzmu korake da smanje nasilje vatrenim oružjem, posle pucnjave u koledžu Ampkua u američkoj državi Oregon ubijeno desetoro ljudi…. »

Kristijan: Nemam pojma šta sam sve lupetao

Vesti online pre 7 sati

Kristijan Golubović napustio je na kratko imanje u Lisovićima, kako bi dao izjavu u policiji. Posle saslušanja vraćen je na farmu, a Golubovića je na imanje vratio Proka, koji ga je uveo među farmere. Učesnici rijalitija Kristijana su… »

Kosmajac dokazao poreklo manjeg dela imovine

Politika pre 7 sati

Dragoslavu Kosmajcu, koji je označavan kao najveći narko-diler na Balkanu a optužen za zloupotrebu službenog položaja podstrekavanjem, vraćen je deo imovine koja mu je oduzeta rešenjem Višeg suda u Beogradu, saznaje „Politika”. Deo imovine… »