четвртак, 2 маја, 2024
vesti online

VELJA ILIĆ

Ilić: Vučić potpuno izgubio kompas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je jednostavno potpuno izgubio kompas i kontrolu, on upravlja svime, preuzeo je posao i premijerke i ministara, tako da Vlada nije potrebna, izjavio je danas lider Nove Srbije (NS) Velimir Ilić.

 9

Piše: FoNet

26. decembar 2017. 13:48

Ilić: Vučić potpuno izgubio kompas

Foto:FoNet/Nenad Đorđević

On je, na konferenciji za novinare, zapitao i zašto se uopšte usvaja zakon o budžetu, kad je Vučić sebi, na primer prilikom otvaranja Kliničkog centra u Nišu, preuzeo ovlašćenja da protivzakonito obećava „davanje milijardi“ lokalnim samopuravama.

Zašto imamo premijerku i šta ona radi… Ne znam zašto služi ministar finansija Dušan Vujović, osim da se slika. Ne znam što se usvaja zakon o budžetu, treba čoveku (Vučiću) dati da
raspolaže i određuje, konstatovao je Ilić.

Komentarišući Vučićev nastup na televiziji Pink, Ilić je naglasio da je predsednik države govorio o svemu i svačemu, „a ne o onom što mu Ustav govori da mora da ispoštuje“ i da se obrušio na političke protivnike, jer „on nije taj ko vodi kampanju za gradonačelnika Beograda“.

Da priča o projektima koje su fasade ofarbane i obnovljene… o mrtvim pacovima. Jadna je ova država koja ima takvog predsednika, ocenio je Ilić.

On je izjavio i da NS ima informaciju da su u skoro svim gradovima u Srbiji u kojima je Srpska napredna stranka na vlasti dobili nalog da, kao u Beogradu, kupe jelku „od 30-40-50 hiljada evra“, i to od iste firme, bez tendera.

povezane vesti

komentari (9)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

vladbgd

26. decembar 2017.

Veljo, ti si odavno izgubio kompas, pa sad lutas li lutas. Zaboravio si, sta si sve radio, dok si bio u vlasti, ali mi nismo

Lejla ta

26. decembar 2017.

Zasto predsednik Srbije prica o jelki ,da li je to njegov posao i nadleznost? Zna da mu afera oko astronomske cene jelke ne ide na ruku pred beogradske izbore pa brze- bolje smislise laz da je to cena za 10 godina.Joj zemljo Srbijo,jadna ti majka sa ovakvim predsednikom koji slika mrtve pacove i ostale gadosti samo da bi vredjao neistomisljenike. Predsednik bi trebalo sa bude predsednik svih gradjana i onih koji ga podrzavaju ali i onih koji ga kritikuju.Demokratija nije tiranija vecine koju on sprovodi vec pre svega zastita manjina ,nacionalnih,verskih,politickih i svih drugih.

Hana

26. decembar 2017.

Jadan je onaj politicar koji podigne ruku na neistomisljenike.

Siniša

26. decembar 2017.

Da neće i Velja da se kandiduje za gradonačelnika Beograda.

Maki

26. decembar 2017.

Gospodin Ilić je odavno pogubio kompas…pitam se šta mu uopšte treba sve ovo…

Vlastoljub

26. decembar 2017.

Eeee dragi moj Veljo, vidiš kako post (u tvom slučaju od vlasti) krepi um i telo…postao si pametniji, produhovljeniji…i nekako racionalniji u sagledavanju političke slike u Srbiji.

Reformator

26. decembar 2017.

Za Velju jednom priliko, izjavi njegov brat sledece; „Dok Velja nije usao u politiku, imao je „stojadina“, ali ne i za benzin, pa je za Bgd. morao ici sa autobusom, a sada nezna sta sve ima, „posteno“ radeci u politici“! Nama je ostao upamcen, zajedno sa Mrkom, posle izgradnje i pustanja u saobracaj nasega autoputa, (Kosovo je Srbija) Pristina-Tirana. Veljo, molim te, nemoj nam ti o postenju !

Stevan Janić

26. decembar 2017.

Odavno je Velja izgubio kompas, pa sada ni sam nema pojma u kom pravcu plovi njegov politički brod. Ministar koji je imao razumevanje za kraduckanje, ne može da razume vođenje države na način kako to Vučić radi. Bitna je svaka fasada, svaka bolnica, svako selo, svako radno mesto i to Vučić uvek naglašava.

ZORAN

26. decembar 2017.

Velimir Ilić je jos jednom dozvolio sebi da njime manipulisu ljudi bez ideje, programa neradnici. Samo mi se cini to sto Velimir Ilic prica nema nikakve veze sa Aleksandrom Vucic, cini mi se da je upravo Velimir Ilic odavno pogubio kompas…pitam se sta mu uopste treba sve ovo, bolje da vodi racuna o stranci ako je ima.