четвртак, 2 маја, 2024
vesti online

UŽIVO POTOP! PLIVA CENTRALNA SRBIJA: Kiša napravila haos, reke se izlile, brane popustile, putevi urušili! Poplavljena sela oko Čačka, Topole, Ivanjice…

U proteklim satima na teritoriji Moravičkog okruga i u zapadnoj Srbiji palo je preko 40 litara kiše, što je izazvalo izlivanje pojedinih reka kao i poplave u brojnim domaćinstvima. Kuće meštana u čačanskim naseljima Atenica, Obrež, Trnava, Loznica i Kulinovcima su pod vodom, a slična situacija je i u Ljubić polju, javlja Glas zapadne Srbije.

 

15.35 – Vanredno i u Gornjem Milanovcu. Nevreme koje je prethodne noći zahvatilo područja mesnih zajednica Trudelj i Dragolj nanelo je nezapamćenu štetu infrastrukturi, a štab za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac proglasio je vanrednu situaciju u tim selima. Dejan Kobačević, šef Štaba i predsednik opštine, rekao je tokom obilaska terena da su bujice nastale nakon sinoćne kiše bukvalno odnele kompletnu infrastrukturu u Trudelju i Dragolju.

„U Trudelju imamo veliki problem sa mostom koji vodi u zaseok Matići. Njega je bujica vode bukvalno pomerila. Ljudi koji žive u tom delu ne mogu da dođu do svojih kuća. Sva raspoloživa mehanizacija opštine Gornji Milanovac nalazi se u ova dva sela“, rekao je Kovačević. U Dragolju je, dodao je, dvadeset domaćinstava odsečeno i ne postoji način da se tim domaćinstvima priđe.

„Situacija je alarmanta u ova dva sela. Mi ćemo učiniti sve što je potrebno da u najkraćem roku normalizujemo život u tim selima, a za pomoć ćemo se obratiti i državi, kako bismo nastalu štetu sanirali u potpunosti“, rekao je predsednik opštine.

 

14:55 – U jučerašnjem nevremenu opština Kosjerić pretrpela je velike štete, pre svega na putevima i usevima, rekao je za Glas zapadne Srbije predsednik opštine Žarko Đokić.(KURIR)