петак, 3 маја, 2024
vesti online

Ukrajina i dalje gori

Pogođena zgrada na istoku Ukrajine, devet mrtvih

Mondo pre 11 sati

U vazdušnom napadu uništena je jedna stambena zgrada u gradu Snižne na istoku Ukrajine. Stradalo je najmanje devetoro civila, navode spasilačke službe tog grada. Kijev spasao četiri od osam članova posade oborenog „antonova“.
Nastavlja se ratna drama u Ukrajini. Zvanična vojska pod kontrolom Kijeva nastavlja da granatira gradove na istoku zemlje a u pojedinim im, kao u Lugansku, đestoko odgovaraju proruske i federalističke milicije. Poslenji od… »

Amerika uvodi sankcije Rusiji?

Press pre 8 sati

Neimenovani američki i evropski zvaničnicu su izjavili da administracija predsednika SAD Baraka Obame razmatra uvođenje jednostranih sankcija Rusiji zbog njenih postupaka u Ukrajini.
Neimenovani američki i evropski zvaničnicu su izjavili da administracija predsednika SAD Baraka Obame razmatra uvođenje jednostranih sankcija Rusiji zbog njenih postupaka u Ukrajini. SAD su do sada insistirale na tome da sankcije… »

Bombardovanje iz „nepoznatog“ aviona

Danas pre 9 sati

Nove civilne žrtve u Ukrajini i optužbe Kijeva
Kijev – Najmanje šestorica ukrajinskih vojnika ubijena su u novim napadima proruskih separatista na vojne ispostave Vlade i kontrolne punktove u blizini granice s Rusijom, saopštila je juče ukrajinska vojska. Takođe je bilo navoda da je poginulo četvoro civila u… »

KOVAL: 22.000 ruskih vojnika na Krimu čeka da upadne u Ukrajinu!

Pravda pre 22 sata

KIJEV – „Ukrajina je na ivici velikih agresije od strane Rusije“. Ovo je izjavio zamenik sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost Mihailo Koval u emisiji „Sloboda govora“ na ICTV.
Koval (Foto: Jutjub) – Nažalost, Ukrajina je na ivici velike agresije od strane našeg severnog suseda. Na granicama Ukrajine su ruske trupe, najmoćnija grupa se nalazi na Krimu – 22 hiljada vojnih oružanih snaga Rusije – rekao je… »

Ukrajina, „misteriozni“ vazdušni napad

RTS pre 16 sati

RTS: Ukrajina, "misteriozni" vazdušni napad

Za sada neidentifikovani avion raketirao selo na istoku Ukrajine, Najmanje četvoro mrtvih i srušene kuće. Kijev odbacuje odgovornost za napad. U odvojenim okršajima, poginulo najmanje šest ukrajinskih vojnika.
Pobunjenici i vlasti u Kijevu razmenjuju optužbe posle „misterioznog“ vazdušnog udara na selo Snižne na istoku Ukrajine, gde su ubijene četiri osobe i sa zemljom sravnjeno nekoliko kuća. Napad su rano jutros izveli… »

Fuele: Rusija bi trebala učiniti više za mir u Ukrajini

Slobodna Evropa pre 13 sati

Evropski povjerenik za proširenje Stefan Fuele na plenarnoj sjednici Evropskog parlamenta u Strasbourgu kazao je da Rusija samo u načelu poštuje mirovni plan za Ukrajinu, ali ne radi dovoljno na tome da mir i saživi. “Ruski predsjednik Vladimir Putin u principu poštuje mirovni plan. Vijeće… »

Porošenko i Merkel o slanju posmatrača OEBS

Akter pre 13 sati

RTV: Merkel i Porošenko razgovarali o pregovorima

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko i nemačka kancelarka Angela Merkel juče su telefonom razgovarali o ideji da se na ukrajinsko-rusku granicu pošalju posmatrači Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju
Razgovor o tome posebno se odnosio na granične prelaze Donjeck i Gukovo. Sagovornici su razgovarali i o organizovanju sastanka kontakt grupe u formatu video konferencije, i izrazili očekivanje da će ona biti održana već danas,… »

Dačić za jače prisustvo OEBS-a u Ukrajini

Mondo pre 16 sati

Premijer Srbije Ivica Dačić istakao je danas da je Srbija snažan zagovornik jačeg prisustva OEBS-a u Ukrajini.
„Želim da naglasim da ćemo, kao predsedavajući, ja i moj tim nastaviti snažno da se angažujemo po ovom pitanju, kao što švajcarsko predsedavanje čini sada, na izbalansiran način i u bliskoj saradnji sa Ukrajinom i svim… »

Stejt Department: Rusija oružjem snabdeva ekstremiste u Ukrajini!

Telegraf pre 18 sati

– U stvari, mi procenjujemo da Rusija nastavlja da ih snabdeva teškim naoružanjem, vojnom opremom, finansira ih i nastavlja da dozvoljava da slobodno uđu ekstremisti u Ukrajinu – navodi Stejt department
– U stvari, mi procenjujemo da Rusija nastavlja da ih snabdeva teškim naoružanjem, vojnom opremom, finansira ih i nastavlja da dozvoljava da slobodno uđu ekstremisti u Ukrajinu – navodi Stejt department Foto: Tanjug / AP… »

NATO: Rusija opet povećala broj vojnika na granici sa Ukrajinom, sa 1.000 na 12.000

Press pre 1 dan

NATO je danas saopštio da je Rusija povećala broj svojih vojnika u blizini ukrajinske granice na 12.000, pošto ga je u junu smanjila na ispod 1.000, ocenivši da ovaj potez ometa pokušaje da se kriza obuzda.
NATO je danas saopštio da je Rusija povećala broj svojih vojnika u blizini ukrajinske granice na 12.000, pošto ga je u junu smanjila na ispod 1.000, ocenivši da ovaj potez ometa pokušaje da se kriza obuzda. „To nije korak u… »