понедељак, 6 маја, 2024
vesti online

UKRAJINA 22.08.14.

Ukrajina – vesti

(VIDEO) UŽIVO DAN 186 SB UKRAJINE: Ulazak ruskog konvoja je direktna invazija

Kurir pre 0 minuta

MOSKVA/KIJEV – Šef Službe bezbednosti Ukrajine Valentin Nalivajčenko izjavio je da je ulazak ruskog humanitarnog konvoja u Ukrajinu bez prethodnog odobrenja Kijeva direktna invazija. „Kažemo da je to direktna invazija. Radi se o vojnim vozilima pod ciničnim pokrićem Crvenog krsta“, rekao je… »

Rusija: Naš humanitarni konvoj kreće za Lugansk, više ne može da se čeka

Kurir pre 26 minuta

MOSKVA – Rusija je odlučila da njen humanitarni konvoj krene za Lugansk jer smatra da su iscrpljeni svi izgovori za odlaganje isporuke pomoći istoku Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije, javlja Raša tudej. Predsednik Rusije Vladimir Putin obavešten je o tome da je… »

Kijev:“Direktna invazija Rusije na Ukrajinu“

Slobodna Evropa pre 36 minuta

Šef ukrajinske Nacionalne službe sigurnosti, Valentin Nalivajčenko saopštio je danas da je ulazak ruskog konvoja kaminiona na ukrajinsku teritoriju predstavlja „direktnu invaziju“ Rusije na Ukrajinu. Ruski humanitarni konvoj prešao je ukrajinsko-rusku granicu bez odobrenja Kijeva i bez prethodno… »

Rusija ne toleriše odlaganja, konvoj krenuo za Lugansk

Studio B pre 1 sat

Rusija više nije spremna da toleriase bilo kakva odlaganja ulaska konvoja koji nosi pomoć za Ukrajinu, svi kamioni su krenuli i idu ka gradu Lugansk, saopštilo rusko Ministarstvo inostranih poslova.
Rusija više nije spremna da toleriase bilo kakva odlaganja ulaska konvoja koji nosi pomoć za Ukrajinu, svi kamioni su krenuli i idu ka gradu Lugansk, saopštilo rusko Ministarstvo inostranih poslova. „Svi izgovori da se odloži… »

Avion sa kovčezima žrtava krenuo za Kuala Lumpur

Blic pre 13 sati

Iz Amsterdama je za Kuala Lumpur poleteo avion u kome se nalaze kovčezi sa 20 tela žrtava identifikovanih nakon nesreće koja se dogodila 17. jula kada se na istoku Ukrajine srušio malezijski avion.
Avion bi trebalo da u Maleziju doleti sutra, kada je u ovoj zemlji proglašen dan žalosti. Zamenik malezijskog premijera Muhjidin Jasin rekao je prošle sedmice da će kralj Malezije, premijer i drugi zvaničnici dočekati avion na… »

Kijev hoće oružje

Vesti online pre 4 sata

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Pavlo Klimkin rekao je juče da Kijev zaslužuje vojnu pomoć zapadnih zemalja u borbi sa proruskim snagama u Donjecku i Lugansku i to, kako je naglasio, ne manju nego što je dobio Irak.
– Bilo bi logično da se Ukrajini dostavi tehnička i vojna pomoć za borbu s terorizmom, ista onakva kao što je u slučaju s Irakom. Ta borba je u osnovnim interesima EU – rekao je Klimkin. – Potrebno nam je nešto kao Maršalov plan…. »

Zapad se preračunao povodom Ukrajine

Pravda pre 5 sati

Ukrajinsku krizu je nemoguće rešiti sve dok SAD i Evropska unija ne shvate da Ukrajina mora ostati neutralna i da će samo taj status doprineti stabilizaciji situacije u Evropi i uspostavljanju odnosa RF i Zapada, piše The Foreign Affairs.
Foto: seansrusblog.org Jedan od ključnih problema, koji smeta rešavanju ukrajinske krize, je težnja NATO ka proširenju i želja Zapada da isključi Ukrajinu iz sfere ruskog uticaja, piše američki časopis The Foreign Affairs. SAD su… »

Novorosija pozvala narod Ukrajine da digne revoluciju i da joj se priključi

Pravda pre 5 sati

U Donjecku je treći put zasedao parlament Novorosije koji je usvojio tekst „Proglasa narodu Ukrajine“.
Oleg Carjov ( foto: RIA) Evo najvažnijeg dela tog političkog dokumenta: „Građani Ukrajine! Probudite se i pogledajte istini u oči. Nas su sudarili u bratoubilačkom ratu kijevski političari koji su nacizam uzeli za svoju… »

Sukob oko Krima napravio problem i muzejima

Večernje novosti pre 11 sati

Jedan holandski muzej saopštio je da će odložiti vraćanje arheoloških predmeta sa Krima, koji su im pozajmljeni za izložbu, iz straha da se ne nađu u pravnoj borbi oko toga da li pripadaju Rusiji ili Ukrajini
AMSTERDAM – Jedan holandski muzej saopštio je da će odložiti vraćanje arheoloških predmeta sa Krima, koji su im pozajmljeni za izložbu, iz straha da se ne nađu u pravnoj borbi oko toga da li pripadaju Rusiji ili Ukrajini…. »

Moskva: SB UN da usvoji dokument o primirju na istoku Ukrajine

Blic pre 13 sati

Moskva je zatražila od Saveta bezbednosti UN da usvoji dokument koji poziva na prekid vatre na jugoistoku Ukrajine tokom trajanja humanitarne misije u toj oblasti, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
„Pozivamo strane uključene u sukob da objave primirje tokom trajanja humanitarne misije i tražimo od Saveta bezbednosti UN da usvoji dokument o tome“, navodi se u saopštenju. „Očekujemo od svih članova međunarodne zajednice da… »