субота, 27 априла, 2024
vesti online

Ubio bivšu ljubav i njenu majku?!

Meštani sela Bujkovac, nedaleko od Vranja, ni 24 sata posle masakra ne mogu da prihvate to šta im se dogodilo.

Mirjana Jović i Đurđa Cvetković

Mirjana Jović i Đurđa Cvetković, Foto: Promo

 

Kažu da su na muci da odgovore na stotine telefonskih poziva i da objasne postupak 72-godišnjeg ubice Dragana Tasića, koji je ubio dve prve komšinice Mirjanu Jović (54) i Đurđu Cvetković (85), a onda presudio i sebi.
Ubicu je poznavao Dragan Petković, sekretar mesne zajednice Vranjska Banja.
– Sretali smo se u Vranjskoj Banji. Sećam se da su mi ljudi pričali da su pokojni Dragan i Dušan Cvetković (51), sin ubijene Đurđe, imali neke svađe. Oko čega, to bi morali da znaju meštani mahale Kovačiki – priča Petković.
U mahali, u najbližoj kući, ni za živu glavu da bilo ko progovori jednu reč. U drugoj kući supruga, sin i snajka ubice nisu tu, a u kući ubijenih, ostao je samo sin Dušan, koji je jučerašnji dan proveo u Vranju.
– Došao sam kod gradonačelnika da tražim novčanu pomoć za sahranu majke i sestre. Hvala im, pomogli su mi i parama i urgencijom da što pre dobijem papire nastradalih – rekao nam je Dušan telefonom.
Kada je sve završio, ponovo smo pozvali Dušana u nameri da saznamo neki detalj više o varnici koja je dovela do nečuvenog pokolja u ovom kraju. Dušana pitamo kako je živeo sa Draganom i ko je on. (Alo)