четвртак, 2 маја, 2024
vesti online

U NOVOM SADU NAĐENO SKLADIŠTE SA 1.000 OPASNOG OTPADA: Vlasnik firme odmah uhapšen, na slučaju radila i BIA!

U Novom Sadu u dvorištu jedne firme navodno je pronađena veća količina opasnog otpada za koji se sumnja da je tu nezakonito uskladišten.

 

Kako saznajemo, policija i pripadnici BIA otkrili su otpad koji će biti uklonjen, a vlasnik firme J.S. je odmah priveden.

 

To je za Kurir potvrdio i njegov advokat dr Gvozden Grgur.

 

„Ne mogu ništa da kažem o okolnostima događaja, pošto odbrani još uvek nisu predočeni navodi krivične prijave. Mom klijentu je određeno zadržavanje od 48 sati i biće sutra izveden pred nadležnog tužioca“, rekao je Grgur.

 

Kako je ustanovljeno, zakupac fabričkog objekta imao je dozvolu iz 2012. godine za skladištenje svega 32 tone opasnog otpada, a na toj lokaciji je nađeno 1.080 tona opasnog otpada za koji ne postoji adekvatna dokumentacija.

 

Insistiraćemo da se odgovorni sankcionišu na najstroži mogući način. Nastavićemo sa akcijom otkrivanja i kažnjavanja nesavesnog postupanja opasnim otpadom u Srbiji, i nećemo se zaustaviti. Obrenovac i Novi Sad su početak, i vreme je da se Srbija već jednom normalizuje što se toga tiče“, rekao je ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan. (KURIR)