четвртак, 23 маја, 2024
vesti online

Tweet U „Pošti Srbije“ se iza kulisa dešava TOTALNI HAOS

Iako je na prvi pogled u „Pošti Srbije“ sve u najboljem redu, na sceni je jedan od najradikalnijih protesta u poslednjih deset godina, jer je većina usluga gotovo potpuno blokirana, saznaje „Blic”.

Radnici za sve krive direktorku Miru Petrović

Foto: S. Krstić / RAS SrbijaRadnici za sve krive direktorku Miru Petrović

Drugim rečima, izuzev novčanih uplata i isplata, koje za sada jedino funkcionišu, distribucija pisama i pošiljki je u haosu, jer radnici drže u blokadi žilu kucavicu celokupnog saobraćaja, distributivni centar u Zemunu. Zbog toga pošiljke koje se uredno prime na nekom od šaltera ne stižu na vreme u odredište, pa korisnici usluga trpe nesagledivu štetu.

Razlozi za ovakve postupke zaposlenih kriju se u bahatom ponašanju v.d. direktorke „Pošte“ Mire Petrović, koja je pregazila sopstveno obećanje dato sindikalcima da će ih informisati do 30. oktobra o mogućnostima za povećanje plata zaposlenih i drugim merama za poboljšanje standarda zaposlenih. Ali, umesto da ih informiše o tome, Petrovićeva se zatvorila u svoj kabinet i ne oglašava se, a od sindikalaca se štiti svojim obezbeđenjem i ogradama koje postavlja ispred logističkog centra u Zemunu. (BLIC)