петак, 26 априла, 2024
vesti online

ТУРЦИ СПРЕМНИ ДА ПУЦАЈУ И НА РУСЕ: Означили као мете све снаге које помажу Курдима у Африну!

Након уласка снага лојалних властима у Дамаску у северозападни сиријски регион Африн, који се налази под контролом курдских „Снага народне самоодбране“ (ЈПГ), стигла је и претећа реакција Анкаре.

Турци спремни да пуцају и на Русе?! (Илустрација: Правда)

Представник за медије турског председника Реџепа Ердогана Ибрахим Калин изјавио је данас да све снаге које се упусте у подршку ЈПГ-у, постају „легитимне мете Турске војске“.

– Сваки корак предузет у правцу подршке терористичкој организацији ЈПГ, изједначава (оне који га предузимају) са терористичким организацијама. Што се нас тиче, то их чини легитимним метама“, рекао је Калин и отворено запретио:

– Ко год да учини такав корак, суочиће се са озбиљним последицама!

Он је одбацио сваку критику упућену операцији „Гранчица маслине“ и нагласио да Турска делује у оквиру својих националних инереса и да „никоме не дугује никаква објашњења“.

Калин је ово изјавио након извештаја о неколико конвоја сиријских добровољачких Снага националне одбране (СНО) који су пристигли у Африн.

Ипак, у међувремену, челници ЈПГ-а су рекли да 400 припадника СНО-а није довољно за одбрану од Турака, на шта је сиријска команда брзо одговорила упућивањем за сада непознатог броја регуларних војних снага у угрожени регион, а за узврат, Курди су започели предају власти у деловима града Алепа и већег броја насеља у Африну Дамаску. (PRAVDA)