субота, 4 маја, 2024
vesti online

Tri ugovora Trajala

Kruševac – Predstavnici kruševačke Trajal korporacije potpisali su danas u toj fabrici tri ugovora u oblasti gumarske proizvodnje, čija je vrednost blizu pet miliona evra.

Generalni direktor Trajal korporacije, Miloš Nenezić, rekao je da je ugovor za prodaju guma za narednu godinu, vredan 1,1 milion evra, potpisan sa najvećim izvoznim partnerom te fabrike iz oblasti gumarstva, firmom Dom Križevci iz Hrvatske.

Drugi ugovor, vredan 102 miliona dinara, potpisan je sa firmom Nikom iz Kragujevca, dok se treći, vredan tri miliona evra, odnosi na usluge koje će za firmu Pro tajer internacional iz Beograda, u narednoj godini vršiti gumarske fabrike Trajala.

Nenezić je istakao da su potpisani ugovori osnova za dalje kvalitetno delovanje te fabrike, te da veruje da će biti snažan podsticaj u procesu privatizacije Trajala, pre svega u odnosu na to šta radnici mogu da očekuju u tom procesu.

Radnici mogu da očekuju jednu stabilnost jer ovi ugovori, svaki iz svog domena, pružaju jaku osnovu za sledeću godinu, rekao je on.

Kazao je da će sa obezbeđenom proizvodnjom i prodajom i potencijalni kupac imati pozitivan stav “jer će imati sa čime da krene da radi i doći će u fabriku koja svoje kapacitete angažuje u pravom smeru”.

Početkom ovog meseca, Trajal korporacija potpisala je i ugovor sa egipatskom vojskom o isporuci zaštitnih maski za potrebe egipatske vojske, vredan million i 100.000 dolara.

U “Trajal korporaciji” u okviru koje rade dve gumarske fabrike I dve fabrike namenske proizvodnje, zaposleno je 1.164 radnika.

Trajal je imao neuspešnu privatizaciju koja je nakon sedam godina raskinuta krajem 2013.godine, a do sredine naredne godine nalazi se pod zaštitom države kao jedna od 17 strateški bitnih fabrika.

– (Danas)