петак, 3 маја, 2024
vesti online

Tramp: Nisam u moralnoj obavezi da branim Obamu

PROČITAJTE I…

  • Sirizi 145 mesta u parlamentu, Novoj demokratiji 75Sirizi 145 mesta u parlamentu, Novoj demokratiji 75

    Grčka levičarska stranka Siriza bivšeg premijera Aleksisa Ciprasa, osvojila je 35,54 odsto glasova na parlamentarnim izborima, pokazali su večeras objavljeni rezultati na osnovu 50 odsto prebrojanih glasova.

  • Stotine hiljada vernika dočekale papu u centru Havane (FOTO)Stotine hiljada vernika dočekale papu u centru Havane (FOTO)

    Nekoliko stotina hiljada vernika dočekalo je danas poglavara Rimokatoličke crkve, na glavnom trgu u Havani, gde će papa kasnije održati misu.Papa Franja je na trg stigao „papamobilom“ okružen s desetak telohranitelja, dok su vernici uzvikivali poruke ljubavi i mira.

  • Pobunjenici kao američki saveznici u borbi protiv IS u SirijiPobunjenici kao američki saveznici u borbi protiv IS u Siriji

    Oko 75 pobunjenika koje su obučavale SAD i njeni saveznici u borbi protiv Islamske držve, ušli su na sever Sirije, saopštili su danas posmatrači organizacije za ljudska prava.

  • Mediji EU: Na Balkanu svi protiv svih, a migranti i dalje nadiruMediji EU: Na Balkanu svi protiv svih, a migranti i dalje nadiru

    U velikoj pometnji koja u Evropskoj uniji vlada oko toga šta je moguće učiniti da se hitno zaustavi izbeglička, migrantska krize, i da se krene u njeno rešavanje, mediji u EU glavnu pažnju pridaju rasulu i sukobu koji je zbog priliva migranata i zatvaranja granica širom Unije izbio među zemljama u Srednjoj Evropi i na Balkanu.

  • Tri strane turistkinje pale u provaliju na PlitvicamaTri strane turistkinje pale u provaliju na Plitvicama

    Tri strane turistkinje pale su u provaliju duboku 30-40 metara na Plitvičkim jezerima, a u policiji za sada ne znaju kakve su njihove povrede, izvestili su hrvatski mediji.

  • Čelična vrata na hrvatsko - mađarskom prelazuČelična vrata na hrvatsko – mađarskom prelazu

    Mađarske vlasti su postavile čelična vrata na svojoj strani graničnog prelaza se Hrvatskom Baranjsko Petrovo Selo – Beremend, javljaju hrvatski mediji.

  • U sudaru trajekta i čamca sa izbeglicama 13 poginulihU sudaru trajekta i čamca sa izbeglicama 13 poginulih

    Gumeni čamac sa 46 izbeglica potonuo je jutros u blizini grčkog ostrva Lezbos nakon što se sudario sa trajektom, pri čemu je poginulo najmanje 13 izbeglica, objavili su turski mediji.

  • Tramp: Nisam u moralnoj obavezi da branim ObamuTramp: Nisam u moralnoj obavezi da branim Obamu

    Republikanski kandidat za predsedničku nominaciju Donald Tramp izjavio je danas da nije u moralnoj obavezi da brani američkog predsednika Baraka Obamu, nakon što je jedan čovek na događaju u sklopu Trampove kampanje rekao da je Obama musliman i da „nije čak ni Amerikanac“.

  • Više od 150 đaka u Kini otrovano dimom sa vežbe za evakuacijuViše od 150 đaka u Kini otrovano dimom sa vežbe za evakuaciju

    Više od 150 đaka imalo je teške zdravstvene reakcije povraćanja, kašljanja i unutrašnjeg krvarenja zbog dima upotrebljenog na vežbi za evakuaciju zbog vazdušnog napada organizovane u jedno školi u severozapadnoj Kini, javili su danas državni kineski mediji.