недеља, 5 маја, 2024
vesti online

Трамп најављује већу војску

Амерички председник обећао и јачање нуклеарног арсенала. – Пентагон већ има новца готово колико и преосталих девет најјачих армија
Аутор: В. В.субота, 25.02.2017. у 22:00

(Фото Ројтерс)

Према извештајима агенција

Вашингтон – Можда зато што препознаје све више „непријатеља народа” усред САД, инфилтрираних у најугледније новинарске редакције, председник Доналд Трамп је, након што је најавио јачање америчког нуклеарног арсенала, ионако довољног да уништи планету, саопштио да ће и војска под његовом командом постати „већа, боља и снажнија него икада”.

Не обазирући се на критике стручњака који су му поручили да САД по снази и домету својих атомских бомби већ имају тренутно недостижну предност у поређењу с било којом другом нуклеарном силом, амерички председник је изјавио да ће предузети једно од „највеличанственијих јачања армије у америчкој историји”.

„И, надајмо се, никада нећемо морати да то искористимо, али нико неће смети да се петља с нама. Нико”, запретио је, како јавља Ројтерс, Трамп на скупу Конференције за конзервативну политичку акцију, једне од првих организација које су подржале његову кандидатуру за Белу кућу. (Politika)