среда, 22 маја, 2024
vesti online

Terorista bacio kiselinu na jevrejsku porodicu u blizini Jerusalima

acid attack

Terorista bacio kiselinu na jevrejsku porodicu u blizini Jerusalima

BY  ON  ·POLITIKA

U petak je terorista kiselinom napao jevrejsku porodicu u regionu Guš Ecion, južno od Jerusalima, pritom ranivši šest osoba uključujući i malu decu.

Prema bolničarima iz Magen David Adoma (MDA), majka i tri devojčice uzrasta između 8 i 10 godina, ranjene su u donje ekstremitete prilikom napada. Njihove povrede su opisane kao lake.

Otac, čovek u svojim četrdesetim, zadobio je lake do umerene povrede po licu i očima.

Za šestu žrtvu se veruje da je još jedan stoper, a njegovo stanje je opisano kao „umereno“.

Žrtve su očigledno stanovnici Beitara, a primljene su na lečenje u bolnicu Hadašah Ein Kerem u Jerusalimu.

Prema saopštenju policije, terorista je isprskao kiselinu na porodicu u blizini punkta Husan, kada je porodica zaustavila automobil da bi povezla napadača.

Onda je on šrafcigerom pokušao da napadne drugog pešaka, jureći ga niz put pre nego što je ovu scenu uočila granična policija, koja je požurila da presretne teroristu.

Policija je upucala napadača, ozbiljno ga ranivši. Napadač je opisan kao Arapin u tridesetim godinama. On je takođe prebačen na dalje lečenje u bolnicu Hadašah Ein Kerem.

Šraga Hofman, portparol hitne službe United Hatzalah, opisao je prizor.

„Kada sam stigao na lice mesta, pešaci su mi rekli da se automobil zaustavio kako bi pokupio stopera, i dok su putnici iz automobila otvarali vrata, stoper je na njih isprskao nepoznatu supstancu, od koje su putnici-žrtve zadobili opekotine na licu. Stoper je umereno ranjen, a porodica iz automobila je lakše ranjena“, rekao je on(isra-news)