субота, 27 априла, 2024
vesti online

SUMNJIVI POSLOVI DIREKTORA „DEDINJA“ Milovan Bojić uzeo Šarićev novac od KOKAINA?

Milovan Bojić (63), direktor državnog Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ i nekadašnji julovski ministar, poslovao je sa narko-šefom Darkom Šarićem.

To je potvrđeno i prekjuče na suđenju za pranje kokainskog novca Šarićeve grupe gde su izvedeni kao dokazi presretnuti razgovori pripadnika klana u kojima pričaju o ulaganjima u medicinsku kliniku i u fakultet „doktora Bojića“. Poznato je da je i sam Šarić boravio na klinici „Ostrog“, u kojoj je Bojić radio, što je potvrdio i sam doktor, čije ime se ne spominje ni u jednoj od optužnica protiv klana. Sam Šarić je u jednom trenutku na suđenju predložio Bojića za svedoka.

U presretnutim razgovorima iz 2009. optuženih Predraga Milosavljevića, označenog kao čoveka koji je osnivao ofšor kompanije za klan, i Gorana Sokovića, označenog kao jednog od vođa klana, spominje se „doktor Bojić“.

Goran SokovićFOTO: SAVO PRELEVIĆ / RAS SRBIJA
Goran Soković

– Nikad ne bih ucenjivao poštenog čoveka, ali ovaj ne zaslužuje ništa… On je bez nas mrtav, nikakve humane ljudske osobine ne treba pokazivati pred njim… Naš interes nije povraćaj novca, nego da se uglavimo dobro, za našu decu… Napravi najbezobrazniji ugovor do sada – govori Soković Milosavljeviću, tražeći da sastavi ugovor sa doktorom na kojem oni ne mogu biti na gubitku.

U narednom razgovoru, pričajući o istoj temi, Soković kaže Milosavljeviću i da se čuo sa „drugom“, kojem je rekao da je posao dobar. Tužilaštvo u optužnicama navodi da je „drug“ šifrovano ime za Šarića. (BLIC)