субота, 27 априла, 2024
vesti online

ŠTRAJK GLAĐU Očajnička borba Olivera Ivanovića

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović počeo je štrajk glađu u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici zahtevajući da mu bude omogućena odbrana sa slobode. Ivanović se odlučio na ovaj očajnički potez nakon što mu je Euleksov sud ponovo produžio pritvor, u kojem je od januara 2014. godine.

Započeo štrajk glađu: Oliver Ivanović

– Posle dugo razmišljanja, Oliver je doneo odluku da započne štrajk glađu jer prosto ne može da shvati nepravdu koja mu se dešava. Smatra da je ovo jedini način da skrene pažnju na sebe. Trenutno je dobrog zdravlja, a biće stalno pod lekarskim nadzorom – kaže njegova supruga Milena Ivanović Popović.
Ovo je drugi Ivanovićev štrajk glađu, prethodno je tako protestovao nedelju dana u Prištini zahtevajući premeštanje u mitrovički zatvor, što mu je na kraju i omogućeno.

U pritvoru 19 meseci

Ivanović je u pritvoru Euleksa, 19 meseci. Za to vreme ispitano je 47 svedoka i niko ga nije teretio za zločine

– Produženje pritvora Oliveru Ivanoviću je skandalozno. Srbija i Ministarstvo pravde učiniće sve da pomognu njegovu odbranu koliko je to moguće – izjavio je ministar Nikola Selaković.
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić zatražio je da Euleks hitno preispita rad svojih sudija ili će biti „saučesnik u zločinu protiv Ivanovića“. (Blic)