субота, 27 априла, 2024
vesti online

SRBI UHAPŠENI U NEMAČKOJ Pali zbog džointa, našli im više miliona vredan kokain!

Nemačka policija u pokrajini Hesen zaplenila je rekordnih 22 kilograma kokaina i 13 kilograma amfetamina, koji se pronađeni kod dvojice srpskih državljana!

Rekordna zaplena u Hesenu

Rekordna zaplena u Hesenu, Foto: printskrin

Mladićima starim 22 i 23 godine glave je došlo “duvanje”, pošto su ih policajci zaustavili u redovnoj kontroli i rešili da pretresu njihovo vozilo, nakon što je test pokazao da su koristili marihuanu!

“Ovo je najveća količina droge koja je pronađena na teritoriji Hesena”, rekao je Harmut Šerer na konferenciji za novinare u policiji u Darmštatu, glavnom gradu ove pokrajine.

Preti im do 15 godina zatvora

– Uhapšeni su verovatno samo kuriri, a ne organizatori posla – naveli su nemački policajci na konferenciji za novinare i dodali da mladići iz Srbije odbijaju da sarađuju, ali da im to otežava situaciju jer im, prema nemačkom zakonu, sleduje kazna od dve do 15 godina zatvora.

Dvojica Srba zaustavljena su u utorak u automobilu marke “reno senik” švajcarskih registarskih tablica, u redovnoj kontroli na autoputu A-3.

“Dva mlada momka bila su u automobilu stranih registarskih tablica”, opisao je jedan od policajaca, koji je bio uključen u kontrolu.

Komunikacija sa njima gotovo da nije bila moguća jer nisu govorili ni engleski, ni nemački jezik. Ipak, vozač i njegov suvozač delovali su mu “previše opušteno”, što mu je ukazivalo da su možda koristili droge. Brzi test pokazao je da su pozitivni na narkotike, a vozač je potom i priznao da je pušio marihuanu. Automobil i dvojica mladića potom su provedeni u stanicu, gde su mladići pretreseni, a izvršena je i kontrola automobila. (Alo)