петак, 26 априла, 2024
vesti online

Spaljeno više od 300 kilograma droge!

U Termoelektrani „Nikola Tesla“ u Obrenovcu, danas je po rešenju i naredbi nadležnog Višeg suda u Beogradu i Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu spaljeno i uništeno 362 kilograma i 43,39 grama narkotika, saopštio je MUP Srbije.

Uništavanje psihoaktivnih supstanci u TENT-u

Uništavanje droge u TENT-u

Psihoaktivne kontrolisane supstance su bile skladištene u Upravi kriminalističke policije u sedištu Ministarstva unutrašnjih poslova i to: 53.881,07 grama heroina i 308.162,32 grama marihuane.

Transport od mesta deponovanja do mesta uništenja, kao i sam tok uništenja, posebno su obezbeđivali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Uništenje narkotika je pratila Komisija Vlade Republike Srbije za praćenje postupka uništenja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, sudija Višeg suda u Beogradu i komisija Termoelektrane „Nikola Tesla“, zbog transparentnosti postupka.

Praćenje postupka kao i veštačenje narkotika, vršila je i referenta laboratorija za ispitivanje psihoaktivnih kontrolisanih supstanci Republike Srbije.

Ovo uništavanje pokazuje veliku odlučnost države u borbi protiv krijumčarenja droge. Postupak uništenja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci kontinuirano će se sprovoditi i u narednom periodu u TE „Nikola Tesla“ u Obrenovcu, navodi se u saopštenju MUP-a.  (ALO)