субота, 4 маја, 2024
vesti online

SINDIKAT ZAPOSLENIH POLICIJE O IZJAVI JONUZA MUSLIJUA

Zahtev za hitnu reakciju i preduzimanje svih zakonskih mera

Bujanovac, 22.april 2017. (BuPress) – Povodom poslednjih izjava Jonuza Muslijua, predsednika SO Bujanovac i Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine, oglasio se Sindikat zaposlenih policije. Zahtev koji je predsednik ovog sindikata Dejan Đukić uputio na adrese Predsednika Republike Srbije, Vladi, Premijeru, Ministarstvu unutrašnjih poslova, ministru, Ministarstvu odbrane i ministru, prenosimo u celosti.
Poštovani,
Sindikat zaposlenih policije Vam se obraća sa zahtevom za Vašom hitnom reakcijom povodom izjave predsednika So Bujanovac koja je data dana 20.4.2017. za agenciju „Preševa jon“ u kojoj navodi: „Unija Albanije sa Kosovom bez Preševske doline bez Medveđe, Bujanovca i Preševa je besmislena. Sada je ključni trenutak  da Albanija i Kosovo pokažu Srbiji da je to deo Albanije u koji treba dirati“. Rukovodstvo Sindikata Zaposlenih Policije najoštrije osuđuje ovakvu izjavu predsednika SO Bujanovac kao i ostale izjave da velikoj Albaniji pored napred navedenog prostora treba pripastii i Niš. Ovakve izjave direktno izazivaju  uznemiravanje ne samo građana Republike Srbije već posebno uznemiravanje građana srpske nacionalnosti na prostorima Bujanovca, Medveđe i Preševa, a ujedno ovakve su direktan udar na nezavisnu državu Srbiju i poziv na nasilno otcepljenje dela teritorije.
Iz napred navedenog SZP zahteva od strane Vas hitnu reakciju i preduzimanje svih zakonskih mera prema predsedniku SO Bujanovac. Nadamo se da ćete naš zahtev hitno razmotriti i preduzeti sve zakonske mere na zaštiti suvereniteta Republike Srbije i svih građana.(bupress)