четвртак, 20 јуна, 2024
vesti online

SIMBOL 5. OKTOBRA OTIŠAO IZ SRBIJE Džo bagerista emigrirao u Nemačku!

Ljubisav Đokić, poznatiji kao Džo bagerista, simbol petooktobarskih promena, napustio je Srbiju i dobio azil u Nemačkoj, gde živi. Svojim prijateljima je poručio da nema nameru da se vraća u Srbiju. Biljana Petrović, Đokićeva prijateljica, kaže da se sa čuvenim Džoom čula pre mesec dana.

Ljubisav  Đokić

Ljubisav Đokić, Foto: Zoran Lončarević

 

– Džo je dobio azil u Nemačkoj. Živi u jednom malom mestu nedaleko od Nirnberga. Za život ima dovoljno, onoliko koliko je potrebno za pristojan život. U Srbiji je sastavljao kraj sa krajem. Kaže da mu je tamo fenomenalno. Za Nemce je on simbol slobode, za razliku od Srbije, koja ga je veoma brzo zaboravila. Poručio je da nema nameru da se vrati u Srbiju – ispričala je za „Alo!“ Petrovićeva. Ona navodi da je Đokić iz Srbije otišao razočaran.
– Razočarao se u sve. Svašta su za njega pričali. Tako su pričali i da je bager prodao na aukciji, a zapravo je bager otišao na otpad. Srećom, sklonio se. Najvažnije je da je sada zadovoljan – dodaje Biljana.

Bager koji je srušio  Miloševića

Bager koji je srušio Miloševića, Foto: M. Đurica

Džo je, kako navodi, u Nemačkoj sam, bez porodice.
– Porodica mu je ovde jer se sin još školuje. Pošalje im koliko može. Pridružiće mu se kada sin završi srednju školu – navodi Petrovićeva.
Đokić je prošle godine u novembru ispričao da je zatražio azil u Nemačkoj, a kao razlog je naveo da ne može da sa porodicom živi od 10.000 dinara.
– Žena mi ima karcinom, sin mi je tinejdžer, ne mogu. Sve što sam tražio od države – nisam dobio, a već godinama dobijam preteća pisma sa jednom jedinom porukom – da će da me likvidiraju. Posle 5. oktobra su me pokrali, pisali neistine da sam prodao svoj bager, stvarali su mržnju prema meni – ispričao je tada, između ostalog, u intervjuu za portal „kolumnista“. (ALO)