четвртак, 20 јуна, 2024
vesti online

SB UN DONEO REZOLUCIJU O BORBI PROTIV ISLAMSKE DRŽAVE

Vavrinka u polufinalu Mastersa u Londonu

Bačen topovski udar u tunelu ispred vozila generala Jeleča

Večernje novosti
pre 5 sati
U tunelu Salakovac u Mostaru večeras je bačen topovski udar, javljaju bosanski mediji. Nema povređenih, naprava je eksplodirala ispred automobila generala BiH Anta Jeleča. Nije reč o terorističkom napadu. DRAMA U MOSTARU. U tunelu Salakovac u Mostaru večeras je bačen topovski udar, javljaju… »

SB UN doneo rezoluciju o borbi protiv Islamske države

RTV
pre 5 sati
NJUJORK – Savet bezbednosti UN jednoglasno je u petak uveče usvojio predlog rezolucije Francuske u kojoj se sve zemlje sveta pozivaju da pojačaju i koordiniraju akcije za sprečavanje novih terorističkih napada Islamske države i drugih ekstremističkih grupa. U rezoluciji se ocenjuje da Islamska… »

Mađarska: Novinarima RTL-a zabranjeno izveštavanje iz parlamenta

Novi magazin
pre 5 sati
Mađarski parlament zabranio je prisustvo reportera najgledanije domaće TV stanice, RTL Klub, zbog pokušaja izveštavanja iz delova zgrade koji su zatvoreni za novinare. U saopštenju skupštine, koje je objavio RTL, navedeno je da je predsednik mađarskog parlamenta Laslo Kover doneo odluku da zabrani… »

Kovač: Terorizam lako može da preraste u sukobe

RTV
pre 5 sati
BEOGRAD – Nekadašnji direktor Vojno-bezbednosne agencije (VBA) Svetko Kovač izjavio je da bi terorizam, u još zapaljivoj situaciji na Balkanu, vrlo lako mogao da preraste u oružane sukobe i da se može reći da postoje potencijalne pretnje Srbiji i njenim građanima. Na pitanje da li je Srbija pod… »

Srbija godišnje gubi čak 100 miliona evra zbog…

Tajkuni oteli čak 580.000 hektara državne zemlje

Srbija godišnje gubi čak 100 miliona evra zbog neizdavanja u zakup više od 580.000 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta.

Kraj pljačke: Novi zakon uvodi rigorozne kazne za uzurpatore zemljišta

To ne znači da ovo zemljište niko ne obrađuje, već je u najvećoj meri reč o zloupotrebama i korupciji u koju su umešani tajkuni, velike kompanije i lokalne samouprave. Tačnije, opštine tajkunima daju zemlju na obrađivanje bez evidentiranja i zvanične naplate zakupa.
Međutim, novi zakon o poljoprivrednom zemljištu, koji je u skupštinskoj proceduri, trebalo bi da uvede red u davanje zemljišta u zakup.
 

 

– Zakon predviđa da će opštine ostati bez sredstava iz budžeta Srbije ako ne donesu program davanja

Opširnije…