trumpfoto EPA-EFE/ALEX WROBLEWSKI

Bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu određena je kaucija od 200.000 dolara u Džordžiji, gde je optužen da je planirao da poništi poraz na izborima 2020. godine, prenosi agencija Asošijeted pres pozivajući se na sudska dokumenta podneta u ponedeljak.

Dogovor o kauciji naveden je u dokumentu koji su potpisali Trampovi advokati i glavna tužiteljka okruga Fulton Fani Vilis, javio je Glas Amerike.

Trampu je takođe zabranjeno da govori „na bilo koji način, direktno ili indirektno“ o činjenicama iz slučaja sa drugim optuženima ili svedocima, osim posredstvom advokata.

Tramp je prošle nedelje, zajedno sa još 18 osoba, u Džordžiji optužen za niz krivičnih dela, u okviru plana da ostane na vlasti uprkos porazu od Džozefa Bajdena na izborima 2020. godine.

 

Tužiteljka je svima optuženima dala rok do petka u podne da se predaju u zatvor okruga Fulton, gde bi trebalo da budu procesuirani. Ona je predložila da se izjašnjavaju o krivici u prvoj nedelji septembra, a da suđenje počne u martu.

Optužnica koju je podigla velika porota u Džordžiji je četvrta protiv 45. američkog predsednika i druga koja ga tereti da je pokušao da promijeni rezultate glasanja 2020. godine. Tramp negira optužbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.