четвртак, 2 маја, 2024
vesti online

PUCNJAVA U PARIZU: U terorističkom napadu ubijena dva policajca, napadač identifikovan

Nakon što je večeras došlo do pucnjave u kojoj je ubijen jedan policajac, a drugi je preminuo od posledica ranjavanja, na Jelisejskim poljima je došlo do druge pucnjave.

Ovu vest javila je agencija Rojters, a još uvek se ne zna o čemu se radi. U međuvremenu, odgovornost za napad je preuzela Islamska država, objavili su mediji.

Napadač identifikovan

Napadač koji je u centru Pariza jednog policajca ubio, a dvojicu ranio, je identifikovan, ali njegovo ime neće biti otkriveno dok istražitelji ne utvrde da li je imao saučesnike, izjavio je pariski tužilac Fransoa Molen.“Identitet napadača je poznat i proveren je. Neću ga otkriti jer je u toku istraga sa pretresima“, rekao je on novinarima.

Prema njegovim rečima, istražitelji žele da budu sigurni da li je imao saučesnike ili ne, prenosi Rojters.

Islamska država ranije je preuzela odgovornost za napad navodeći da je napadač Belgijanac Abu Jusef.

Tramp odmah reagovao: Napad u Parizu liči na terorizam

Američki predsednik Donald Tramp je, odmah posle pucnjave u Parizu u kojoj je ubijen jedan, a teško ranjena dvojica policajaca, izjavio je da to „liči na još jedan teroristički napad“.

Tramp je takođe uputio saučešće američkog naroda građanima Francuske.Predsednik SAD je rekao da je napad u Parizu „užasna stvar“ koja se „nikad ne završava“, zbog čega građani moraju biti snažni i oprezni. (Kurir)