петак, 26 априла, 2024
vesti online

PROTEST ODOBREN, ALI SU INCIDENTI MOGUĆI

SEDMICA Srećni Zvezdarac pogodio dobitnu kombinaciju na Lotou

Blic
pre 5 sati
Vrtoglava suma od 243.827.775 dinara pala je u ruke srećnog Loto dobitnika sa Zvezdare, a dobitna kombinacija 84. kola izvučena večeras je: 5,8,16,18,20,26,29. Dobitni listić uplaćen je na prodajnom mestu „Državne lutrije Srbije“ u Bulevaru kralja Aleksandra 125. Sa šest pogodaka bilo je 17… »

Generale kaznili samo zabranom napredovanja

Blic
pre 5 sati
Vojni disciplinski sud kaznio je generale Ranka Živaka i Predraga Bandića zabranom unapređenja ili napredovanja u trajanju od jedne, odnosno dve godine. Kliknite za uvećanje (+) Kako saznaje „Blic“, mera je izrečena u procesu koji se vodi zbog pada helikoptera Mi-17 13. marta ove godine u Surčinu,… »
RTS: Priština, suzavac u parlamentu, zakoni doneti u bifeu

Priština, suzavac u parlamentu, zakoni doneti u bifeu

RTS
pre 3 sata
Vladajuće partije na Kosovu održale su sednicu parlamenta u skupštinskom bifeu, pošto je opozicija u četiri navrata prekidala zasedanje bacajući suzavac i plastične flaše. Policija razbila demonstracije na ulicama Prištine i uhapsila sedam demonstranata. Na policiju bacane kamenicei… »

Protest odobren, ali su incidenti mogući

Novi magazin
pre 7 sati
Protest opozicionog Demokratskog fronta (DF), najavljen za sutra uveče u Podgorici, odobren je, uprkos saznanjima policije da bi tokom skupa moglo da dođe do incidenata. Protest će početi u 19 sati na Trgu Republike i može trajati najkasnije do neđelje u šest sati ujutru, navodi RTCG. Načelnik… »

Potpredsednica vlade RS: Srbija oslonac u očuvanju Dejtona

Novi magazin pre 7 sati

U Beogradu je večeras zatvorena manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“, a potpredsednica Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić poručila je Srbija oslonac RS u očuvanju ustavno-pravnog poretka koji je dobila Dejtonskim mirovnim sporazumom…. »

Popović: Rusija vodi žestoku borbu protiv prijema Kosova u Unesko

Blic pre 5 sati

RTV: Popović: Rusija vodi žestoku borbu protiv prijema Kosova

Rusija vodi „žestoku diplomatsku bitku“ u nastojanju da spreči prijem Kosova u Unesko, tvrdi lider Srpskog narodnog pokreta Nenad Popović, komentarišući glasanje u Izvršnom savetu Uneska povodom predloga Albanije i grupe država za prijem… »

Beograd će danas biti plav, saznajte zašto

Mondo pre 5 sati

RTV: Povodom Dana UN palate i spomenici pod plavom svetlošću

Beograd, Kalemegdan Plava svetlost biće emitovana u čast sedam decenija od osnivanja Ujedinjenih nacija, saopštilo je Udruženje za UN. Tom akcijom, koju Udruženje za UN sprovodi sa beogradskim preduzećem Javno osvetljenje, Beograd se… »

Na današnji dan, 24. oktobar

B92 pre 6 sati

RTV: Vremeplov: Završena Kumanovska bitka

1360 – Engleski kralj Edvard III i francuski kralj Žan II Dobri, engleski zarobljenik nakon bitke kod Poatjea 1356. potpisali su u Kaleu sporazum kojim je okončana prva faza Stogodišnjeg rata. Francuski monarh je prinuđen da Engleskoj… »

Geopolitički izbor Srbije: Velika Crna Gora ili Severna Albanija?

Gde investirati pre 5 sati

Pročitajte komentar u celosti: Dok obrađujem poreklo stanovništva po naseljima, a dostigao sam pristojnih 4.375 od ukupno 22.169 na području bivše Jugoslavije bez Slovenije, svakojake grešne misli mi padaju na pamet, od kojih su u naslovu… »

Vučić: Povećanje plata i penzija neće biti jednokratno

Blic pre 4 sata

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, rekao je večeras, komentarišući pozitivnu ocenu druge revizije aranžmana sa MMF-om, da želi još bolji fiskalni deficit i poručio da povećanje plata i penzija neće biti jednokratno. – Svaka nova revizija… »

Mega Leks pobedio Tajfun i preuzeo vođstvo u ABA ligi

Blic sport pre 6 sati

Košarkaši Mega Leksa savladali su u Celju ekipu domaćeg Tajfuna sa 64:60 (17:7, 16:16, 13:20, 18:17) i petom pobedom ove sezone preuzeli prvo mesto na tabeli regionalne ABA lige. Tim Dejana Milojevića najvećim delom susreta igrao je veoma… »

Japanka zaustavila Jelenu Janković u četvrtfinalu turnira u Luksemburgu

Blic sport pre 7 sati

Naša teniserka Jelena Janković nije uspela da osvoji i drugi uzastopni trofej, pošto je zaustavljena u četvrtfinalu turnira u Luksemburgu od strane Japanke Misaki Doi sa 7:6(4), 7:5. Prvi set je rešen u taj-brejku, pošto su pre njega obe… »

Nemcima se žuri, pooštreni uslovi za azilante

B92 pre 5 sati

RTV: Nemačka od danas pooštrava uslove za dobijanje azila

Nemačka će primeniti zakon o pooštravanju uslova za dobijanje azila u zemlji, kako bi se suočila s talasom izbeglica, saopšteno je u Berlinu. Thinkstock Zakon koji je nedavno usvojio nemački parlament, trebalo je da stupio na snagu 1…. »

Obamin veto na vojni budžet SAD

Politika pre 6 sati

Predsednik SAD Barak Obama stavio je veto na vojni budžet jer su republikanski kongresmeni predvideli skoro milijardu dolara za naoružavanje sirijskih militanata i ukrajinske vojske, ali ni dolara za zatvaranje ozloglašenog američkog… »

RAZDVAJALO IH PET STRAŽARA Bivši muž i žena potukli se u sudnici

Blic pre 10 sati

U Osnovnom sudu u Smederevu danas je, tokom rasprave o bračnoj tekovini, izbila tuča između bivših supružnika koja je okončana intervencijom petorice pravosudnih stražara. Prema saznanjima agencije Beta, incident je izazvala tužilja koja… »

Vladičin Han: Pokušali da podmite policajca kako bi prošvercovali izbeglice

Blic pre 7 sati

Policija u Vladičinom Hanu zadržala je tri osobe iz Preševa, Leposavića i Bujanovca zbog krijumčarenja ljudi i nedozvoljenog prelaska državne granice, kao i davanja mita, saopštila je danas Policijska uprava u Vranju. U pitanju su N. D…. »