четвртак, 2 маја, 2024
vesti online

PRIVATIZACIJA TELEKOMA Stigle četiri ponude

Ponude za privatizaciju Telekoma Srbije trebalo bi da budu otvorene u petak, a kako N1 nezvanično saznaje, stigle su četiri ponude za kupovinu nacionalne telekomunikacione kompanije.

Agencija za privatizaciju objavila je 3. jula poziv za prikupljanje neobavezujucih ponuda za ucešće u prodaji kapitala Telekoma Srbija, prenala je TV N1.

 

Prvobitno je bilo planirano da ponude budu objavljene danas, ali je, kako nezavnično saznajemo, to odloženo za petak.

 

Mediji su prethodnih dana pisali da su za kupovinu Telekoma zainteresovani Telekom Slovenije koji je navodno podneo zajedničku obavezujuću ponudu sa američkim fondom Apolo, kao i Telekom Kine, čiji su se rukovodeći ljudi početkom meseca sastali sa nadležnim predstavnicima Vlade Srbije u Beogradu.

 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 2. novembra da se Telekom neće prodavati, ukoliko se ne dobije dobra cena za tu kompaniju, ali je istakao da „neće biti srećan“ ako proces privatizacije ne bude uspešan, jer će se onda, kako je dodao, kompanija naći u ozbiljnim problemima.

 

Sindikati se, s druge strane, protive prodaji Telekoma zbog čega su i prošle nedelje organizovali protest ispred Vlade Srbije. (Blic)