"Deca su uz mene. Čekamo rezultate rada policije": Glumac Petar Benčina za Danas o pretnjama porodici i podršci kolega 1Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

– Deca su uz mene. Čekamo rezultate rada policije jer izgleda nije lako da se uđe u trag anonimnim pretnjama sa interneta. Rečeno nam je da će najverovatnije sutra imati rezultate – izjavio je za Danas Petar Benčina, glumac i suprug glumice Tamare Dragičević, čija je porodica izložena pretnjama sa društvenih mreža.

On je dodao da mu mnogo znači podrška kolega i svih ljudi.

– Naravno da mi mnogo znači podrška. Nisu u pitanju samo kolege . Stvarno je neverovatna podrška svih ljudi iz raznoraznih profesija i naravno da nam to uliva neku sigurnost i veru da je moguće izboriti se za atmosferu i ambijent u kome nema takvih stvari, u kome nema nasilja – istakao je Petar Benčina.

Da podsetimo, MUP je u nedelju popodne obavestio glumce Tamaru Dragičević i njenog supruga Petra Benčinu da će u ponedeljak doći do informacija ko stoji iza pretnji upućenih Dragičević putem društvenih mreža.

Fakultet dramskih umetnosti saopštio je da pruža „bezrezervnu podršku“ kolegi Petru Benčini i njegovoj porodici koja je prethodnih dana izložena napadima i pretnjama.

 

Jugoslovensko dramsko pozorište saopštilo je da osuđuje pretnje i uvrede u javnom prostoru kojima su poslednjih dana izloženi njihovi članovi i kolege.

Nakon najnovijeg uznemirujućeg videa koji kruži društvenim mrežama, a u kome se na vrlo problematičan način kritikuje političko mišljenje dela glumaca, oglasio se Miloš Biković.

Povodom niza napada kojima su izloženi glumci koji idu na proteste Srbija protiv nasilja ili ih podržavaju, uključujući i ove poslednje pretnje u kojima se pominju deca glumačkog para Tamare Dragičević i Petra Benčine, reagovao je glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.