четвртак, 2 маја, 2024
vesti online

PREDSEDNIK U PČINJSKOM OKRUGU Toma obilazi vojnu bazu „Jug“!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boraviće danas u poseti Pčinjskom okrugu, koju će početi obilaskom vojne baze „Jug“ u Kopnenoj zoni bezbednosti, gde će sa vojnicima i starešinama razgovarati o bezbednosnoj situaciji i upoznati se sa uslovima pod kojima rade i žive.

Tomislav Nikolić

Tomislav Nikolić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Predsednik Srbije će na Ševadskim livadama, isturenom objektu, prisustvovati pokaznoj vežbi orijentacije i angažovanja snaga za
intervenciju.
U nastavku posete Pčinjskom okrugu, Nikolić će obići manastir Prohor Pčinjski, koji je podignut u 11. veku, gde počivaju mošti Prohora Pčinjskog mirotočivog.
Nikolić će tom prilikom predsedavati trećom sednicom Odbora za obnovu „Kraljevog konaka“, koji je izgoreo u požaru prošle godine, a predsednik Srbije je i pokrovitelj obnove tog konaka.
U Surdulici će predsednik Nikolić obići Spomen kosturnicu, u kojoj su pohranjene mošti žrtava bugarskih zločina iz Prvog svetskog rata, koja je podignuta 1924. godine, a obnovljena 2007. godine.
Nikolić će u Vranju razgovarati sa načelnikom Pčinjskog okruga, predsednicima šest opština tog okruga, poslanicima iz tog dela Srbije i predstavnicima Koordinacionog tela za jug Srbije, čime će završiti posetu Pčinjskom okrugu. (ALO)