уторак, 25 јуна, 2024
Vesti

Poziv na linč urednice „Podrinskih“

Poziv na linč urednice „Podrinskih“

Danas Onlinedanas 12:39

Poziv na linč urednice "Podrinskih" 1Foto: Glas Podrinja

U ranim jutarnjim satima naprenjačka vlast Šapca, pod komandom Aleksandra Pajića, štampala je, na visokokvalitetnom papiru u boji, „poternicu“ za glavnom i odgovornom urednicim „Podrinskih“, Isidorom Kovačević, saopštila je redakcija „Podrinskih“ i pozvala sve državne institucije, pre svega, Policiju i Tužilaštvo da hitno reaguju, navodeći da je „potpuno jasno da je sada i život ove mlade novinarke ozbiljno ugrožen“.

Traže odgovore na pitanja: Ko je naručio štampanje „poternice“ i koja štamparija je „poternicu“ štampala. Ističu da je na ovaj način, crtanjem mete, stavljeno do znanja da su u Srbiji novinari(ke) najugroženiji(e) ali i da su bez ikakve zaštite.

„Razlog ovoga „poziva na linč“ vide u činjenici da šabački naprednjaci i pored velikog finansijskog pritiska (uskraćivanje svih izvora finansiranja) na „Podrinske“, konstantnih pretnji njihovih botova preko društvenih mreža, nisu uspeli da „ugase“ ovaj list i tako spreče da javnost sazna pravu istinu o njihovoj vladavini ali i svim kriminalnim radnjama i malverzacijama koju Pajić i njegova ekipa čine.

„Brojnim člancima u kojima se otkriva istina o delovanju visokih funkcionera šabačke vlasti, koji su duboko ogrezli u kriminalu, ali i šteti koju strani „investitori“ planiraju da naprave u Pocerini, Jadru, Rađevini i drugim mestima u Srbiji, glavna i odgovorna urednica „Podrinskih“, Isidora Kovačević, je, očito, skrenula pažnju na sebe i postala smetnja za nečasne rabote šabačkih naprednjaka. Ovom „poternicom“ Isidora Kovačević je nedvosmisleno označena kao nosilac slobode medija i slobode misli u Šapcu a to naprednjaci ne praštaju“, ističe se u saopštenju.

Poziv na linč urednice "Podrinskih" 2
Foto: Glas Podrinja

Redakcija „Podrinskih“ pozivala je sve kolege i sve medije u Srbiji da objave ovu informaciju i tako javnosti skrenu pažnju na činjenicu da su novinari(ke) bez zaštite i da je profesija novinara (onih koji nisu pod „zaštitom“ vlasti) osuđena na odumiranje.

„U Srbiji više nema budućnost za nezavisne novinare. Očekijemo i da, povodom ovoga, reaguju i sva Udruženja koja se bave medijima, slobodom medija, slobodom prava, ženskim pravima i osude ovaj huškači i, slobodno možemo reći, „fašistički“ čin kojim naprednjaci pribegavaju u obračunu sa neistomišljenicima i istinom“, ističu iz redakcije „Podrinskih“.Glas PodrinjaIsidora KovačevićlincnovinarkepoternicaBeograd