петак, 21 јуна, 2024
vesti online

Potpredsednik DS Borislav Stefanović

Stefanović najavljuje pobunu i „napad jajima“ na RTS, Babić negoduje zbog „skandaloznih“ izjava

Potpredsednik DS Borislav Stefanović pozvao je danas na demonstracije i pobunu protiv RTS, jer se na toj televiziji, kako kaže, ne može čuti nijedan kontraargument onome što govori vlast, a iz SNS je stigla oštra osuda i poruka da neće dozvoliti da se od Beograda pravi Bejrut.

Borislav Stefanović

Stefanović je novinarima u Skupštini Srbije izjavio da se na srpskim medijima generalno ne može videti ništa što protivreči onome što govori vlada, a na programu RTS čak ne postoji apsolutno nijedno drugo mišljenje.
– Za to je direktno odgovoran urednik informativnog programa RTS Nenad Lj. Stefanović, čovek koji sprovodi više „vučićizam“ nego sam Vučić i neka očekuje demonstracije, pobunu, jaja ispred RTS, ja mu to poručujem – rekao je Stefanović, koji je i šef poslanika DS.

Na to je reagovao šef poslanika SNS Zoran Babić poručivši Stefanoviću da SNS neće dozvoliti da bilo ko od Beograda pravi Bejrut, poprište za sukobe, paljevine, „da se ljudi kao što su i ranije radili prebijaju zbog posla koji obavljaju“.

Zoran Babić

Ocenivši Stefanovićevu izjavu kao skandaloznu, Babić je rekao i da ona predstavlja direktan uticaj na nezavisnost medija u Srbiji i korak unazad kada je u pitanju sloboda medija.
– To je drugi čin nečega što je Stefanović već radio u kampanji pre nekoliko meseci, kada je pozivao na razne sukobe, na ukrajinski scenario, bosanski, na paljenje, lomljenje, čerečenje, samo zato da se DS vrati na vlast – podsetio je Babić i poručio: „Takve pretnje ne smemo da dozvolimo“.
On smatra i da je neophodno da se jasno osude pretnje bilo kom novinaru i čoveku koji pošteno i odgovorno radi svoj posao, podsetivši da je Nenad Lj. Stefanović urednik informativnog programa RTS postao u vreme kada je državom upravljala DS, zbog čega je upitao „kako vam je tada valjao, a sad ne valja?“.
Srbiji je potrebna stabilnost, smatra Babić konstatujući da nju imamo upravo zahvaljujući ozbljnoj i reformskoj politici Vlade Srbije i premijera Vučića, za šta je dobila pohvale od vodećih zemalja.