петак, 14 јуна, 2024
vesti online

POČINJEMO OD BALKANA, KRV ĆE TEĆI U POTOCIMA: Islamisti najavljuju nove napade po Evropi!

Radikalni islamisti s portala Vijesti ummeta, koji emituje vesti na bosanskom jeziku, najavili su osvetničke pohode u znak odmazde za napade na ciljeve terorističke organizacije Islamske države i obećali još više žrtava širom Europe preko koje će, „teći krv i vijoriti se zastava njihove organizacije“, a pretnje su uputili i BiH.

„Znajte da ćemo mi vama uskoro doći, a već smo tu među vama, uskoro će teći krv ulicama cele Europe, in šaa Allah (Ako Bog da). Uskoro će se zavijoriti zastava tevhida širom cele Europe“, navodi se u pretnjama objavljenima na portalu Vijesti ummeta.

Taj portal, koji je u subotu napisao da je teroristički napad u Parizu blagoslovlena vest za muslimane, u pretnji izražava žaljenje što u Parizu nije bilo više žrtava.

Piše da je osveta Islamske države reakcija na „napade na ‘Kalifat’ u kojima je velik broj muslimana civila (najviše žena i dece) izgubio živote“, kao i „na zatvaranje granica i nasilje u ‘tuđoj kući’ zbog čega ih je vest o masakru koji se dogodio u glavnom gradu prostitucije Parizu jako obradovala i izlečila naše grudi i grudi vernika širom sveta“.

Foto: RojtersFoto: Rojters

„Gde su vam sad vaši avioni i vaša tehnologija, kamere i praćenje i vaša vojska kojom se ponosite? Znajte da sve to pada u vodu kada se borite protiv Onoga Koji je iznad vas i protiv Onoga Koji je stvorio to što posedujete. Znajte da vam pomoći i spasa nema osim da primite Islam. U suprotnom vama je samo sablja ispod vrata i metak u čelo lek“, stoji u saopštenju.

Komentarišući osude i najave bezbednosnih agencija u BiH da će procesuirati objave na portalu Vijesti ummeta, autori teskta poručili su da sledbenike Islamske države nisu mogle zaustaviti francuske ili američke službe, a kamoli vlasti BiH te su i u ovoj zemlji najavili krvavu odmazdu. (Kurir)