Beograđanima Milanu Brkiću i Filipu Marjanoviću, Viši sud u Bijelom Polju odredio je pritvor do mesec dana zbog pljačke Prve banke Crne Gore. Privatna istraga Prve banke, međutim, izazvala je razna govorkanja i sumnje da u ovom mozaiku sve kockice nisu najbolje složene, iako je policija sa torbom punom novca, uhvatila pljačkaše samo dva sata posle razbojništva. „Novosti“ saznaju da je u torbi umesto 150.000 evra, koliko je prijavljeno, oduzeto oko 30.000 evra!

Gde je nestao ostatak novca, zasada nije poznato. U sklopu istrage u Beranama je sa prijateljima i obezbeđenjem boravio i brat bivšeg premijera Mila Đukanovića – Aco, koji poseduje većinski paket akcija Prve banke. Naš izvor iz istrage navodi je da je Đukanović rešen da ovaj slučaj istera na čistac. Uhapšeni navodno ćute, pa je nejasno ko je i pod kojim okolnostima, raskrčmio novac otet iz banke i da li je tolika suma bila pokrivena osiguranjem kod Centralne banke Crne Gore, koja ima vrlo stroge procedure.

Pljačka banke trajala je dva minuta. Na kamerama koje snimaju prilaz banci, zabeležen je dolazak razbojnika u trenutku dok stavljaju maske, žurno kreću prema poslovnici, a potom, odmah po ulasku, sa pištoljima u rukama, naređuju osoblju da legne na pod. Od jedne radnice, uz pucanje u plafon, zahtevaju da otvori sef i u dve torbe im spakuje novac. Potom, beže preko šetališta, kroz obližnji haustor. U bekstvu su koristili najmanje dva automobila.

Istražitelji su fokusirani na pitanje da li su razbojnici imali pomagača u Beranama.(Novosti)