субота, 4 маја, 2024
vesti online

Peticija protiv koncerta Lepe Brene za doček u Čačku

Talas potpisivanja peticije da se umesto bacanja na dočeke novac preusmeri na mnogo potrebnije stvari, pre svega bolesnoj deci, širi se Srbijom.

8

Piše: Danas Online

18. decembar 2016. 17:53

Peticija protiv koncerta Lepe Brene za doček u Čačku

Foto: printscreen

Nakon Novog Sada, Beograda i Subotice, i grupa građana iz Čačka pokrenula je sličnu peticiju u kojoj se traži otkazivanje najavljenog koncerta Lepe Brene za doček Nove godine koji će koštati i više od dva miliona dinara, od čega će 1,9 miliona dinara izdvojiti grad, prenosi portal Оzon Press.

Kao organizatori peticije navode se „poreski obveznici i prosvećena omladina Čačka“.

„Još jedna Nova  godina u maniru ” hleba i igara”. I neki su se ljudi probudili. Probudili su svest i savest.  Postoji mnogo razloga da usmerimo novac tamo gde on nekome znači: hleb bez igara, zdravlje bez sms-a, školovanje bez stresa – život sa dostojanstvom. Za čovečniji Čačak! Više humanosti, zdravog razuma, moralne svesti, čistog srca! I da se razumemo, dočekaćemo svakog ko bude želeo da daruje pesmu za Novu godinu i Božić! To i jeste vreme darivanja! Mi darujemo svoj, čačanski novac, tamo gde je potreban. Na radost istinskih vrednosti života.Darujmo novac  bolesnoj i siromašnoj deci! Pokažimo na ovaj način da brinemo za njih, da ih nismo zaboravili! Ili možda jesmo?! Novi Sad , Subotica, Čačak… Nadam se da će se niz nastaviti, navodi se u obrazloženju peticije, koje je stiglo u redakciju Ozon Pressa.

Kako podsećaju, opština Požega je odlučila da umesto za organizaciju dočeka Nove godine novac preusmeri za nabavku skenera u užičkoj bolnici, dok grad Užice neće imati estradne umetnike na dočeku, već će 3. januara koncert održati Amadeus bend što će Užičane koštati 900.000 dinara.

– (Danas)