среда, 15 маја, 2024
vesti online

PENTAGON OTKRIVA Putin ima Aspergerov sindrom

Tajni izveštaj Pentagona iz 2008, zasnovan na video-snimcima Vladimira Putina, zaključuje da ruski predsednik pati od Aspergerovog sindroma.

U studiji se navodi da je Putinova majka u trudnoći pretrpela moždani udar, koji je ostavio trajne posledice na dete. Kao posledica ovog događaja, došlo je do “značajnog prekida u neurološkom razvoju u ranom detinjstvu”.
Putinov autoritativni stil i opsednutost “ekstremnom kontrolom” jeste njegov način da kompenzuje poremećaj, zaključuje autor istraživanja.

Kremlj: Besmislica!

 

Kremlj je odbacio kao
„besmislicu, koja ne zaslužuje komentarisanje“ navode u američkim medijima da Pentagonovi stručnjaci sumnjaju da ruski predsednik
boluje od Aspergerovog sindroma. To je za ruski list Gazete.ru rekao predsednikov portparol Dmitrij Peskov.

Izveštaj je napisala Brenda Konors sa Mornaričke akademije u Njuportu (Rod Ajlend), stručnjak za lične motive koji utiču na donošenje odluka.
Ona je analizirala snimke Putinovih javnih nastupa od 2000. godine do danas, ali nije imala snimke njegovog mozga. U zaključku izveštaja zaključuje da “ruski predsednik ima neurološki poremećaj” i definiše Aspergerov sindrom kao “autistični poremećaj koji utiče na sve njegove odluke”.
U izveštaju se takođe tvrdi da je Putin imao “povredu” mozga dok je bio u majčinoj utrobi, koja je možda uticala na to da majka doživi moždani udar dok je bila trudna.
Sve ovo je moglo da se odrazi na način razmišljanja ruskog predsednika, kao i na način na koji pokreće desnu stranu tela.
“Poremećaj pre svega nadoknađuje ekstremnom kontrolom, koja se manifestuje u načinu upravljanja i donošenju odluka”, navodi se u izveštaju.
Izveštaj citira i dr Stivena Pordžiza, profesora Psihijatrije na Univerzitetu Severne Karoline, koji kaže da “Putin ima jedan oblik autizma”.   (Blic)