PODGORICA – Vlasnici „Gard sekjuriti Popović“ Srđan i Igor Popović, kao i izvršna direktorka Radojka Majić, sumnjiče se da su utajili blizu 600.000 evra. To je bio razlog da tužilac Osnovnog suda Ivan Medojević izda nalog za njihovo hapšenje po kojem su rano u četvrtak i postupili službenici Odseka za privredni kriminal.

Hapšenje je izbegao Igor Popović koji se trenutno ne nalazi u Crnoj Gori, dok su njegov brat Srđan i Majićeva nakon hapšenja privedeni tužiocu gde su tvrdili da nemaju veze sa onim što im se stavlja na teret.

„Trojka“ se sumnjiči da je novac na ime doprinosa na zarade zaposlenih utajila u periodu od 2011. do 2014.

– Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su R. M., S.P. i I. P. počinili krivična dela utaja poreza i doprinosa, tako što su u svojstvu odgovornih ljudi u preduzeću „Gard sekjuriti Popović“ iz Podgorice izbegli plaćanje poreza i doprinosa na zarade zaposlenih i podnošenje obavezne prijave poreza i doprinosa Poreskoj upravi na zarade zaposlenih za period jul 2011 – maj 2014. godina – saopšteno je zvanično iz Uprave policije.

U policiji navode i da su prikrili podatke o ostvarenoj dobiti čime su izbegli utvrđivanje stvarne obaveze poreza na dobit preduzeća za 2012. i 2013. godinu. Ova lica su opisanim radnjama, sumnja se, nanela štetu državnom budžetu u ukupnom iznosu od 577.264,95 evra. (Novosti)