субота, 27 априла, 2024
vesti online

Obaveštajni podaci ukazuju da je napad u Ankari povezan sa Sirijom

Dačić: Dogovoreno će biti sprovedeno, ali ni korak dalje

Blic
pre 7 sati
Sve što je dogovoreno u okviru briselskog sporazuma biće sprovedeno, ali nećemo ići ni korak dalje, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nakon večerašnje runde briselskog dijaloga o normalizaciji odnosa sa Prištinom. Po završetku neformalnog sastanka premijera Srbije ikosovskog… »

Blic: Vučić burno reagovao na sastanku u Briselu

Novi magazin
pre 6 sati
Premijer Srbije Aleksandar Vučić burno je danas reagovao tokom sastanka u Briselu na kome je između ostalog rekao i da se Srbija držala svoje reči, ali da svi drugi svoje obaveze nisu ispunili, javio je „Blic“. Kako taj list navodi na svom sajtu, u Briselu su pale teške reči između premijera Vučića… »

Mihajlović: Treba čuti i Lidiju Udovički, ne samo Pajtića

Blic
pre 7 sati
Ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je večeras, komentarišući aferu prisluškivanje, da je važno da se o tome vodi istraga, ali i da se čuje šta Lidija Udovički ima da kaže, pošto, kako kaže, Bojan Pajtić sve vreme govori u njeno ime. Ističući da je veoma važno da istraga… »

Košarkaši Partizana osvojili bodove protiv Sutjeske

Politika
pre 5 sati
BEOGRAD – Košarkaši Prtizana savladali su večeras u Beogradu ekipu Sutjeske sa 75:67 (18:20, 25:12, 13:17, 19:18), u poslednjoj utamici 5. kola regionalne ABA lige. Meč je odigran u hali Pionir pred 4.000 gledalaca, a sudili su Sreten Radović, Tomislav Hordov i Josip Radojković (svi iz Hrvatske)…. »

NAPUŠTA DS Borko: Drugovi, nema više čekanja!

Blic pre 8 sati

Borislav Stefanović planira da do kraja ovog meseca napusti DS i krene u osnivanje svoje levičarske stranke, saznaje „Blic”. Stefanović je ovu odluku najavio čelnicima lokalnih odbora DS, od kojih ovih dana traži podršku. – Ljudima za koje… »

Nikolić: Papa ne želi da Stepinac dovede do neslaganja u hrišćanstvu

RTS pre 5 sati

RTS: Nikolić: Papa ne želi da Stepinac dovede do neslaganja u hrišćanstvu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u intervjuu za „Blic“ da je poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja, tokom njihovog nedavnog sastanka, rekao da njegova želja nije da dođe do neslaganja u hrišćanstvu zbog kanonizacije… »

Vulin: Prihvatni centar u Preševu biće značajno poboljšan

Politika pre 5 sati

PREŠEVO – Kroz Preševo je u toku dana prošlo 3.700 registrovanih migranata, izjavio je večeras ministar Aleksandar Vulin i najavio da će kapacitet prihvatnog centra u tom gradu biti značajno unapređen kako bi u njemu moglo da se smesti i… »

Priče za laku noć zanimljivije kada ih priča tata

Večernje novosti pre 5 sati

Istraživači su ustanovili da su očevi mnogo ekspresivniji i skloni interpretaciji. Za razliku od majčinog, mahom dramatičnog čitanja, teatralno očevo čitanje više pospešuje dečju maštu. Većina dece ne može da se uspava bez priče za laku… »

Železara potvrdila pisanje „Politike”

Politika pre 8 sati

Smederevo – „Železara Smederevo” potvrdila je juče svojim saopštenjem pisanje „Politike” da će visoka peć broj dva ići na remont. U saopštenju fabričkog Sektora za odnose sa javnošću kaže se da „visoka peć broj dva neće obustaviti rad, ali… »

NALED i Američka privredna komora za poboljšanje Predloga zakona o ulaganjima

Blic pre 7 sati

Predstavnici NALED-a i Američke privredne komore (Amcham) podneli su sedam amandmana na predlog Zakona o ulaganjima koje su danas izneli u parlamentu na sednici Ekonomskog kokusa. Jedna od ključnih primedbi odnosi se na ulaganja od… »

Anđušić: Nadam se da ću sutra potpisati za Partizan

Večernje novosti pre 8 sati

U poslednje vreme postoji velika želja da se vratim, osetio sam strast da ponovo zaigram ovde. Hvala navijačima koji me pružaju podršku i zovu da se vratim, kaže Danilo Anđušić. Bivši košarkaš Partizana Danilo Anđušić izjavio je večeras da… »

Turska i Hrvatska na EP, Norveška i BiH igraju baraž

Večernje novosti pre 6 sati

Turci su večeras na domaćem terenu pobedili Island sa 1:0, pa su na šampionat prošli kao najbolja trećeplasirana ekipa u kvalifikacijama. Fudbalske reprezentacije Turske i Hrvatske izborile su direktno učešće na prvenstvu Evrope, dok će… »

Islamska država: Porazićemo Rusiju

Blic pre 10 sati

Islamska država poručila je danas da će poraziti Rusiju, nakon što je Moskva krajem prošlog meseca pokrenula vazdušne udare po položajima džihadista u Siriji. Abu Mohamed el Adnani „Rusija će biti poražena“, naveo je portparol Islamske… »

Obaveštajni podaci ukazuju da je napad u Ankari povezan sa Sirijom

Blic pre 8 sati

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je Turska dobila obaveštajne podatke koji ukazuju da je napad u Ankari tokom vikenda možda povezan sa Sirijom. „Postoji obaveštajni podaci da napad ima svoje korene u Siriji“,… »

ISTRAŽUJEMO Policajci se ubijaju zbog stresa i ljubavi

Blic pre 8 sati

Policajac Nenad S. (36), koji je prekjuče pucao sebi u glavu, tokom noći je preminuo u Urgentnom centru. On je četvrti policajac koji se ubio od početka godine.Nesrećni policajac radio je u Brigadi beogradske policije kao vodič službenih… »

Advokat stradao vozeći traktor

Blic pre 7 sati

Poznati ivanjički advokat i nekadašnji načelnik OUP-a u ovom gradu, Milić Vulović (62) tragično je izgubio život danas oko 16.30 časova na svom imanju u naselju Bukovica. Pretpostavlja se da je stradao dok je upravljao traktorom, ali… »