UDRUŽENjE “Sveti Sava” uveliko privodi kraju treću “Crnu knjigu”, sa imenima oko 120 dilera droge u Lazarevcu i okolini! Nova brošura, koja će biti predstavljena na Savindan, slavu udruženja koje se već nekoliko godina bori protiv narkomanije u ovoj beogradskoj opštini, predstavljaće “najobimniji spisak dilera”. Kako tvrde u ovoj organizaciji – mnoga imena šokiraće Lazarevčane!

U prethodne dve “Crne knjige” objavljena su imena više od 50 narko-dilera. U trećoj po redu naći će se biografije, fotografije i podaci još šezdesetak dilera. Sa dosadašnjih spiskova, koje je Udruženje “Sveti Sava” objavilo, iza rešetaka se našlo oko 40 prodavaca narkotika u Lazarevcu i okolini.

– Smatramo da smo postigli mnogo toga objavljivanjem brošura narko-dilera, koji su zbog toga morali da se sklone sa lazarevačkih ulica – kažu u “Svetom Savi”. – Poražavajuće je bilo što su jedno vreme dileri toliko uzeli maha, da su drogu prodavali na javnim mestima. Mogli su se videti čak i u školskim dvorištima. Otkako smo sproveli akcije, objavili prethodne dve “Crne knjige”, dileri su se povukli. Svesni smo da mnogi od njih i dalje prodaju drogu, ali znatno manje, jer smo im ulili strah u kosti.

Obe brošure, štampane u hiljadama primeraka, za čas su bile razgrabljene. U udruženju, čija fejsbuk-stranica ima više od 9.000 “lajkova”, ističu da su “crne knjige” predstavljale vid pritiska na policiju i pravosuđe, da rade svoj posao, hapse dilere. (Novosti)