NOVI Sad – Ističući da se ne oseća krivim i da ostaje kod ranije iznete odbrane, Jovan Maksić (55), bivši rukovodilac grupe za uviđaje i operativne poslove u novosadskoj policiji, ni u uotrak nije mogao da objasni kako je iz metalne službene kase u njegovoj kancelariji nestalo nešto više od 33.000 evra.

Na suđenju koje je u utorak počelo iz početka, jer je od samo jednog održanog ročišta jula prošle godine prošlo devet meseci, Maksić je sudskom veću, kojem predsedava sudija Rade Kalajdžija, rekao da neposredno nadređenog Sašu Barjaktarovića nije obavestio o pronalasku novca u kući Imrea Pala (78) u Baču, ubijenog 7. avgusta 2013. godine. Novac je, kako je rekao, igrom slučaja dospeo kod njega.

– Kao rukovodilac grupe nisam imao obavezu da idem na lice mesta – izjavio je Maksić, objašnjavajući da kao dugogodišnji operativac nije želeo da prihvati ovo radno mesto, ali da mu je Nikola Brkić, zamenik načelnika, usmeno rekao da ne pravi problem i da ga prihvati. – Pretpostavljenog nisam obavestio o nestanku novca iz kase, sutradan sam to kazao kolegi Branku Todoroviću.

Odgovarajući na pitanje sudije, kako je bio rukovodilac uviđajne ekipe kada nema rešenje, Maksić je kazao da su mu to usmeno saopštili Mladen Korica, tadašnji načelnik kriminalističke policije i Ostoja Jovišević.

Maksić je u Baču povodom ubistva penzionera, čije je telo bačeno u septičku jamu, bio na dodatnom uviđaju, kada je u pomoćnoj prostoriji nađen novac i velika količina legalnog i nelegalnog oružja. Novac je fotografisan i donet u policiju i stavljen u metalnu kasu. Nestanak je otkriven kada ćerka ubijenog penzionera nije javila da će doći da ga preuzme.(Novosti)