среда, 8 маја, 2024
vesti online

NEPOŽELJAN Đuriću zabranjen ulaz na KiM, on izričit: „Niko me neće sprečiti da budem sa svojim narodom“

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će ove nedelje posetiti srpski narod na Kosovu i Metohiji i da ga u tome niko neće zaustaviti.

Marko Đurić

Foto: D. Danilović / RAS SrbijaMarko Đurić

Podsetimo, odlukom kosovskog ministra spoljnih poslova Envera Hodžaja, Đuriću neće biti dozvoljeno da ove nedelje uđe na KiM, preneo je danas prištinski list „Ekspres“. List navodi da je Hodžaj tu odluku doneo u konsultaciji sa premijerom Isom Mustafom i bezbednosnim institucijama na KiM.

Odgovarajući na pitanje novinara zašto mu je zabranjena poseta Kosovu i Metohiji, Đurić je odgovorio kontrapitanjem – Zar zaista mislite da neko može da me onemogući da budem sa svojim narodom na Kosovu i Metohiji?

– “Naravno da ću ove nedelje posetiti naš narod na Kosovu i Metohiji i da ću biti na severu Kosova i Metohije” – rekao je Đurić.

On je dodao i da je u stalnom kontaktu sa Republičkim javnim tužilaštvom zbog, kako je rekao, pokušaja pojedinih predstavnika privremenih institucija na KiM da ometaju slobodu kretanja, čime krše zakone Srbije.

– “Postoje indicije da su Enver Hodžaj, Edita Tahiri i još neke osobe iz Prištine upletene u pokušaj ometanja slobode kretanja zvaničnika i građana Srbije. Siguran sam da će u skladu s tim naši državni organi preduzeti mere” – rekao je Đurić.

Ostalim srpskim zvaničnicima koji u ponedeljak planiraju da obiđu sever KiM poseta je dozvoljena.(Blic)