четвртак, 2 маја, 2024
vesti online

Nema zainteresovanih za Montenegro Erlajns

U prošloj godini nije privatizovano nijedno od 13 preduzeća koje je Vlada Crne Gore planirala da proda privatnim vlasnicima.

Nema zainteresovanih za Montenegro Erlajns

Ponude su dostavljene za četiri preduzeća Institut Simo Milošević u Igalu, Montenegro Defence Industri Ulcinjsku rivijeru i Polieks iz Berana, ali još nije potpisan privatizacioni ugovor niti formalno završena prodaja.

Komisija tek treba da utvrdi ispravnost ponude za Polieks, dok je sa kupcima Montenegro Defence Industry i Ulcinjske rivijere u pregovorima.

Tender za prodaju akcija Jadranskog brodogradilišta je propao, jer je holandska Damen Shipyard grupa ponudila pet miliona evra za imovinu preduzeća umesto za akcije. Zbog toga je Vlada odlučila da u ovoj godini zatraži uvođenje stečaja u Brodogradilište.

 

Tender za Novi duvanski kombinat raspisan je tek krajem godine, kada mu je pretilo uvođenje klasičnog stečaja, kao i za hotel Park u Bijeloj, dok za ostalih šest preduzeća tenderi za prodaju nisu ni raspisivani. Najveće preduzeće od tih šest je Montenegro erlajnz.

„Tender za prodaju većinskog paketa akcija Montenegro erlajnza raspisaće se kada bude zainteresovanih investitora. Za sada nema zainteresovanih kupaca da bi se tender raspisao“, rekao je predsednik tenderske komisije Branko Vujović.

Prema njegovim rečima, sve što je bilo planirano u 2014. godini za privatizaciju, verovatno će se prebaciti u plan za ovu godinu. (Press)