субота, 27 априла, 2024
vesti online

NEMA MIRA NA FILOZOFSKOM Studenti opet zauzeli fakutet

Na Filozofskom fakultetu u Beogradu danas je prekinuta nastava, a oko 70 studenata pripadnika Samoorganizovanog pokreta 2014. traže da se povuku disciplinske prijave koje su podignute protiv njihovih kolega zbog prethodnog protesta, kao i da se smanje cene školarine.

protest prosvetara foto: D. Milenković

foto: D. Milenković

„Tražimo da se povuku disciplinske prijave i da cena ESPB boda bude 1.500 dinara“, rekao je student Filozofskog fakulteta i član Samoorganizovanog studentskog pokreta 2014. koji nije želeo da se predstavi, a učestvuje u blokadi fakulteta.
Po njegovim rečima, uprava fakulteta nije želela da nastavi pregovore sa studentima i to je razlog nove obustave nastave.Filozofski fakultet bio je u blokadi pedesetak dana, a nastava je počela početkom decembra.
Dekan Filozofskog fakulteta Miloš Arsenijević je rekao jutros da Uprava fakulteta neće dozvoliti novu blokadu, jer je dogovor sa studentima postignut i zapretio sankcijama protiv onih koji blokiraju nastavu.
Ministar prosvete Srbije Srđan Verbić ranije je kazao da bi godina na Filozofskom fakultetu mogla biti poništena ukoliko se blokada nastavi.
(ALO)