петак, 21 јуна, 2024
vesti online

Neizvesna sudbina srpskih diplomata: Otmičari još nisu tražili otkup

TRIPOLI – Sudbina dvoje službenika srpske ambasade u Libiji Slađane Stanković i Jovice Stepića, koji su oteti u libijskom gradu Sabrata, i dalje je neizvesna.

Slađana Stanković, jedna od otetih službenika (Foto: Fejsbuk)

Akcijom njihovog oslobađanja na terenu rukovode libijske službe bezbednosti, kao i delegacija srpske BIA i Ministarstva spoljnih poslova. Cela akcija se odvija u strogoj tajnosti, kako se ne bi ugrozila bezbednost otetih, pa čak i libijski mediji, posle prve informacije o otmici, retko izveštavaju o slučaju.

Izvor “Blica” iz BIA navodi da su, prema njihovim saznanjima, naši službenici živi, kao i da se još niko nije javio sa zahtevom za njihov otkup.

Izvor upoznat sa aktivnostima naše delegacije u Libiji kaže i da se otmičari dosad nisu javili tražeći otkup za oslobađanje naših službenika, zbog čega trenutno niko ne može ni da pretpostavi da li će i kada oni biti oslobođeni.

– Prvih 48 sati su bili ključni za njihovo oslobađanje jer je to uglavnom rok u kojem se otmičari jave tražeći otkup. Pošto se to nije desilo, akcija na njihovom oslobađanju je dobila drugu dimenziju, ali osim informacije da su Slađana Stanković i Jovica Stepić živi, niko ne može ni da pretpostavi kako će se stvari dalje odvijati – kaže izvor. (Pravda)