субота, 4 маја, 2024
vesti online

NE PADA MU NA PAMET DA IDE U HAG Šešelj zahteva izricanje presude video-vezom!

Haški tribunal još nije obavestio našu državu o tačnom datumu izricanja presude lideru SRS-a Vojislavu Šešelju, ali je u tom sudu načelno rečeno da se to može očekivati do 31. marta, dakle u jeku izborne kampanje u Srbiji!

Lideru radikala presuda bi trebalo da bude izrečena do 31. marta

Lideru radikala presuda bi trebalo da bude izrečena do 31. marta, Foto: Associated Press

Lider radikala ostaje dosledan svojoj odluci da iz Srbije živ ne mrda, pa je, kako „Alo!“ saznaje, zatražio da mu se presuda izrekne putem video-veze!

To praktično znači da bi Šešelj, kada dođe „dan D“, sedeći u svojoj kući putem interneta uspostavio direktnu vezu sa Haškim tribunalom, pomoću mikrofona i kamera komunicirao sa sudijama i tako čuo svoju presudu!

– Njegov pravni tim traži da se presuda Šešelju saopšti putem video-veze, što bi onda mogli da prate svi njegovi stranački saborci. Time bi Haški tribunal napravio najveći presedan, budući da se nikada nije desilo ništa slično – navodi naš izvor blizak lideru radikala. Iako znaju da Haški tribunal nikada ni za koga nije napravio takav ustupak, oni su optimisti i veruju da imaju velike šanse da uspeju.

Sin na listi

Komentarišući to što su pojedini mediji objavili da je dvojicu svojih sinova i dugogodišnjeg lekara i prijatelja Milovana Bojića stavio na sam vrh liste za narodne poslanike, Šešelj za naš list kaže da su ti navodi samo delimično tačni. – Doktor će biti pozicioniran na vrhu liste, a za sinove nije tačno da su tu gde se piše. Jedan jeste na listi, ali dosta daleko, drugi nije uopšte, ali o listama je rano govoriti jer još nisu usvojene- rekao je Šešelj za „Alo!“.

 

Država Srbija je u veoma nezavidnoj situaciji kada je reč o slučaju „Šešelj“ . Lider SRS-a kaže da ga jedino mogu odneti do aerodroma i iz aviona ga uneti u sud. Njegovo eventualno hapšenje izazvalo bi pravi cirkus u Srbiji. Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je juče da će se Srbija o zahtevu Tribunala da Šešelj prisustvuje izricanju presude odrediti kada i definitivno stigne taj zahtev, navodeći da će Srbija poštovati svoje međunarodne obaveze i svoj zakon, ali da s druge strane mora da vodi računa o ukupnoj stabilnosti u zemlji i u društvu.

Upitan da li će Srbija da uhapsi Šešelja ako bude morala, Ljajić je rekao da u ovom momentu ne moze odgovoriti ni da ni ne. (Alo)