понедељак, 6 маја, 2024
vesti online

NASLOVI

Vladeta Kostić gradonačelnik Gračanice

Beta
pre 6 sati
PRIŠTINA, 18. januar 2015. (Beta) – Srpski član Centralne izborne komisije (CIK) Kosova Nenad Rikalo rekao je u nedelju uveče da je prema preliminarnim rezultatima kandidat Gradjanske inicijative Srpska Vladeta Kostić osvojio 64,9 odsto, a Nenad Rašić iz Progresivne demokratske stranke 31,5 odsto… »

Devenport: 2015. je godina realizacije

Novi magazin
pre 7 sati
Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport ocenio je da će 2015. godina pružiti velike mogućnosti za ključni napredak Srbije ka članstvu u EU i da je sada vreme da se realizuje ono što je zacrtano na papiru. „Pregovori o pristupanju Srbije EU formalno su započeli pre godinu dana u… »

SAD: Nevreme izazvalo lančane sudar, četvoro mrtvih

Press
pre 6 sati
Nevreme i led na putevima izazvali su danas niz saobraćajnih nesreća, u kojima su najmanje četiri osobe izgubile život na severoistoku SAD. Nevreme i led na putevima izazvali su danas niz saobraćajnih nesreća, u kojima su najmanje četiri osobe izgubile život na severoistoku SAD. U blizini grada… »
RTS: Sirija, izraelski napad na Hezbolah

Sin vojnog vođe Hezbolaha ubijen u izraelskom udaru

Blic
pre 10 sati
Sin pokojnog vojnog komandira Hezbolaha Imada Mugnijea ubijen je danas kada su izraelski helikopteri ispalili rakete na njegov automobil u sirijskoj provinciji Kuneitra, kraj Golanske visije koju Izrael drži pod okupacijom, prenose mediji pozivajući se na izvore bliske toj šiitskoj militantnoj… »

Srbi ubijaju srpski jezik

Press pre 8 sati

Predlog zakona o službenoj upotrebi jezika u Srbiji već godinama skuplja prašinu po fiokama i u arhivama. Niko ne kažnjava nepravilnu upotrebu jezika. Zagubljen i predlog standardizacije ćirilice. Predlog zakona o službenoj upotrebi jezika… »

NASA snimila kako se NLO diže sa Zemlje? (VIDEO)

Večernje novosti pre 4 sata

Snimak NLO, kako smatraju oni koji veruju u vanzemaljske posete, je sasvim slučajno napravljen tokom prenosa uživo sa Međunarodne svemirske stanice 15. januara ove godine. Snimak NLO, kako smatraju oni koji veruju u vanzemaljske posete, je… »

Protest radnika Trepče

RTV pre 3 sata

RTV: Protest radnika Trepče

ZVEČAN – Radnici kombinata Trepča najavili su za danas mirne proteste u Rudaru kod Zvečana i Leposaviću, a zbog predloga izmene Zakona o javnim preduzećima koje je Vlada Kosova usvojila i kojima se omogućava da kombinat pređe u vlasništvo… »

Ova deca vode Srbiju

Blic pre 8 sati

I političari koji danas vode Srbiju su nekada bili deca. Evo kao su izgledali. Nikola Selaković Ministar pravde je ispričao da je jedan od tužnijih dana bio kada je napustio Novu Varoš i preselio se u Beograd – detetu od šest i po godina… »

Tržišna pozicija najvećeg srpskog izvoznika nije ugrožena

Danas pre 9 sati

Ima li Fijatova fabrika u Kragujevcu perspektivu i bez pokretanja proizvodnje novog modela automobila. Izjava jednog od ekonomskih analitičara da bi menadžment kompanije Fijat automobili Srbija trebalo ozbiljno da razmišlja o proizvodnji… »

Polemika DS–SNS o javnom dugu

Politika pre 8 sati

Molimo demokrate, koji su podigli javni dug, za samo četiri godine svog vladanja, sa 34,2 na 62,5 odsto bruto društvenog proizvoda (BDP) da se uzdrže od deljenja lekcija, odgovorila je juče Srpska napredna stranka (SNS) na prethodno, juče… »

Lazović dovodi saigrača iz PSV-a u Partizan!

Press pre 9 sati

Iskusni napadač crno-belih mu je bio saigrač u PSV Ajndhovenu i trebalo bi da pomogne oko transfera i biće glavni adut stručnog štaba u ostvarivanju ovog transfera. Iskusni napadač crno-belih mu je bio saigrač u PSV Ajndhovenu i trebalo bi… »

Policija će snimati utakmicu između košarkaša Zvezde i Zadra

Blic sport pre 8 sati

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova snimaće košarkašku utakmicu između Crvene zvezde i Zadra, koja je zakazana za ponedeljak od 20.30. Kako se navodi u saopštenju MUP-a, utakmica u hali Pionir biće snimana u skladu s članom 69…. »

Izraelski predsednik poziva palestince na mirovne pregovore

Press pre 10 sati

Izraelski predsednik Ruven Rivlin pozvao je danas svog palestinskog kolegu da obnovi mirovne pregovore, umesto aktivnosti u Međunarodnom krivičnom sudu i Ujedinjenim nacijama. Izraelski predsednik Ruven Rivlin pozvao je danas svog… »

SMRTONOSNI HOBI Bezazlena zabava zbog koje se u Islamskoj državi dobija najbrutalnija kazna

Blic pre 8 sati

U delovima Iraka pod kontrolom Islamske države gajenje golubova postalo je opasan hobi. U istočnoj provinciji Dijala islamski ekstremisti zarobili su 15 dečaka i mladića starih 16-22 godine koji u slobodno vreme upražnjavaju ovu, kako… »

Ministarstvo reaguje povodom porno naslovne strane Informera

Blic pre 7 sati

Ministarstvo kulture i informisanja će u ponedeljak reagovati u slučaju lista „Informer“ u vezi sa objavljivanjem navodnih fotografija obnažene hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović. Dragan Vućićević „Imamo preduslove u zakonima… »

Dvoje u bolnici posle sudara kod Aleksandrovca

Blic pre 8 sati

Dve osobe su zadržane na bolničkom lečenju, a petoro je pušteno kući posle sudara dva vozila kod Aleksandrovca danas oko 15.30 sati. Kako prenosi RTS, u selu Lacisled sudarili su se automobil „ševrolet matiz“ i „folksvagen polo“, a do… »