субота, 27 априла, 2024
vesti online

NAJVEĆA ZAPLENA POSLEDNJIH GODINA Kako su carinici na Horgošu kod STARIJEG GOSPODINA pronašli NAJČISTIJI KOKAIN vredan MILION EVRA

Čak 12,5 kilograma narkotika, od čega trećinu čini kokain stoprocentne čistoće, zaplenjeno je juče na graničnom prelazu Horgoš.

Kokain krili u kesama

Kokain krili u kesama

Akcija policije i carine usledila je nakon što je na graničnom prelazu primećen sivi „pasat“, čiji je vozač rekao da nema ništa da prijavi – osim 150 evra koje je imao u novčaniku. Ipak, policiji i graničarima se njegovo ponašanje učinilo sumnjivim, pa se krenulo u detaljnu kontrolu vozila.

U prtljažniku njegovog vozila – ispod poklopca za rezervni točak – najpre je pronađeno čak 4,6 kilograma kokaina zapakovanih u četiri paketa i umotanih u najlon. Ovo je inače jedna od najvećih zaplena na teritoriji Srbije poslednjih godina. Na tržištu ovolika količina čistog kokaina može da dosegne i milionsku vrednost, pogotovo zbog apsolutne čistoće koja mu dopušta da se mešanjem sa drugim supstancama (često se radi o kofeinu i paracetamolu) uveća i do pet puta. (BLIC)