субота, 18 маја, 2024
vesti online

Krali i lomili česme i vodokotliće u Domu zdravlja „Zvezdara“

NADLEŽNI iz Doma zdravlja „Zvezdara“ poskidali su obaveštenja kojima su obaveštavali pacijente da ukoliko žele u toalet moraju dežurnim sestrama na šalteru da ostave ličnu kartu. Zbog vandalskog ponašanja nepoznatih počinilaca, koji su skoro godinu dana harali ovom ustanovom, uprava je bila prinuđena da toalete stavi pod ključ, ali, kako kažu zaposleni, odluka o legitimisanju nikada se nije poštovala.

– Sada su svi toaleti otvoreni – kaže direktorka DZ „Zvezdara“ Dragana Trifunović. – Morali smo nekako da stanemo na put vandalima, koji su skoro godinu dana krali vodokotliće, česme, uništavali lavaboe i naše toalete koristili kao da su javni. Pacijenti su nas potpuno podržali. Nikada nismo tražili lične karte da bi oni obavili nuždu.

Kako objašnjava direktorka, toaleti su bili zaključavani, a svako ko je imao potrebu za njima, uzimao je ključeve od sestara na šalteru svakog odeljenja. Sva obaveštenja koja su o tome bila postavljena, su skinuta.

– Nije bilo moguće da kontrolišemo ko ulazi i izlazi, da li toalete koriste pacijenti ili neko u prolazu. Pre nekoliko meseci, upravo zbog huliganstva, imali smo poplavu i požar, a sredstava da unajmimo obezbeđenje nismo imali. Sada su postavljene kamere na spratovima, pa verujemo da više neće biti neprijatnosti – kaže Dragana Trifunović. (Blic)