недеља, 16 јуна, 2024
vesti online

KORLEONE, SICILIJA Uhapšeno šest pripadnika „Koza nostre“!

Italijanska policija uhapsila je šest članova sicilijanske mafije „Koza nostra“ u sklopu istrage o pretnji napadom na ministra unutrašnjih poslova Anđelina Alfana.

Gradić Korleone, Sicilija

Gradić Korleone, Sicilija, Foto: Profimedia

Vojna policija saopštila je da su članovi mafije uhapšeni u akciji u mestu Korleone, jednom od uporišta grupe, nakon istrage koja je pomogla da se spriječi ubistvo. U saopštenju se ne pominje Alfano, ali je neimenovani izvor rekao da je policija snimila telefonske razgovore članova mafije o napadu na ministra koji je rođen na Siciliji.

„Ako je sve dogovoreno, pogodićemo ga pravo u glavu“, rekao je jedan član mafije, rekao je izvor Rojtersu.

Nezadovoljstvo protiv Alfana potiče od njegove spremnosti da pooštri zatvorske kazne za ljude osuđene zbog povezanosti sa mafijom.

„Koza nostra“ bila je najmoćnija italijanska mafijaška grupa 1980-tih i 1990-tih godina, predvođena Salvatoreom Rinom i Bernardom Provenzanom, ali je sada najjača kalabrijska „Ndrangeta“.

Članovi „Koza nostre“ ubili su nekoliko važnih javnih ličnosti Italije, uključujući sicilijanskog političara i brata italijanskog predsednika Pjersantija Matarelu, kao i borce protiv mafije iz pravosuđa Đovanija Falkonea i Paola Borselina. (Alo)