петак, 26 априла, 2024
vesti online

ISLAMSKA DRŽAVA PRETI Sa talibanima ćemo napasti Indiju i započeti Treći svetski rat!

Prema dokumentu koji je nađen tokom pretresa jednog talibana u Pakistanu, Islamska država (ID) planira udružiti snage s talibanima i izazvati Treći svetski rat, u kojem bi nastupio konačan obračun muslimana i svih ostalih nevernika.

Plan koji se razrađuje na 32 stranice teksta ponešto je drugačiji od dosadašnjeg modela delovanja islamskih terorista. Prema zacrtanom okviru, ID bi trebalo da sklopi blisku saradnju s talibanima u Pakistanu, a odatle potom da izvede celi niz velikih napada na Indiju, koja je „Sveti gral džihadista“, prenosi vecernji.hr.

 

Ovo bi, prema ID-ovom planu, trebalo dovesti do reakcije SAD i zapadnih saveznika protiv celog niza muslimanskih zemalja, a prilično je izgledna i upotreba nuklearnog naoružanja između Indije i Pakistana, što bi dovelo do velikog rata svetskih razmera.

 

– Prihvatimo činjenicu da će kalifat preživeti i napredovati sve dok ne preuzme celi svet i odrubi glavu svakom neverniku koji je protiv Alaha – stoji u ISIS-ovom dokumentu koji tvrdi kako ne treba gubiti vreme i snagu na napade na SAD, već se treba fokusirati na akcije koje bi dovele do masovnog ustanka muslimana i pokretanja opšteg globalnog sukoba, koji će „dovesti do apolkalipse, odnosno smaka sveta“.

 

Prvi korak u ostvarenju ovog plana trebalo bi biti ujedinjavanje celog niza talibanskih frakcija koje danas, međusobno zavađene, deluju na području Pakistana i Avganistana. Ovaj zadatak biće poveren najboljim ISIS-ovim vođama koji će povezati trenutno sukobljene islamiste. Drugi deo plana predviđa izvođenje velikih, spektakularnih napada s velikim brojem žrtava. Ciljevi u planu nisu jasno zacrtani, ali jasno je da se radi o ciljevima u velikim urbanim središtima Indije gde bi, zbog velike napučenosti prostora, došlo do ogromnog broja civilnih žrtava. (Blic)